avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale controale lunare...abuz?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

controale lunare...abuz?

In cazul in care o societate comerciala are parte lunar de controale din partea unor institutii cum ar fi ITM, IPJ...se poate raporta un abuz duin partea acestora?
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 22:24, 28 Iunie 2009
Eu, nu contest dreptul fiecaruia care se considera abuzat de orice functionar public, de a face contestatie sau o actiune in instanta.
Dar, pentru a da o rezolutie corecta , respectivul avocat trebuie sa cunoasca f. bine legislatia din domeniul care a fost subiectul controlului.
Trebuie sa cunoasca putina contabilitate, proceduri de resurse umane, si ceva protectia muncii aplicata.
Adica sa stie si ceva practic !
Astfel va intelege exact de ce vin atat de des in control ! Si cum legile la noi sunt interpretabile pana sa fie aplicabile.....................!!!! Teoria ca teoria dar practica NE OMOARA !

D. avocat, ne-am mai intalnit in discutii de cateva ori !
Poate gresesc eu, dar atunci cand postez pe un subiect la care ma pricep sa spun ceva logic , argumentat, concret , ma gandesc la realitatea in care traim, rau, rau, din ce in ce mai rau, adica in Romania !
Interesant, eu cunosc dimpotriva inspectori i ITM care au intocmit procese verbale si au aplicat sanctiuni din birou,sau mai rau pe reclamatii neverificate, iar obiectivitatea si scopul urmarit este de a amenda nu de ajuta acorda consultanta unui angajator sa respecte conditiile legale .
Ce aparari are in genere un contribuabil, angajator, societate etc. fata de abuzurile de fapt si de drept ale institutiilor de stat si functionarilor sai #-o 90% instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm danyyyyy danyyyyy cat de des se poate face control de la itm pe acceasi tema , care este perioada in 28.07.2009 am avut control pe contracte de munca si acuma sunt chemata ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm lasata cu amenintari delicatese delicatese Hei!!! In primul rand trebuie sa apreziez utilitatea acestui gen de forum. Chiar ma gandeam unde si incotro sa ma indrept. Situatia sta asa: am depus o ... (vezi toată discuția)
Amendati pe nedrept de itm fcacmromania fcacmromania in 17 dec punem un anunt de angajare si se prezinta o persoana care doreste informatii despre post i se explica despre ce ar fi vorba si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)