avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul civil - donatia si drepturile proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul civil - donatia si drepturile proprietarului

buna ziua . am o nelamurire in legatura cu donatia, in urma cu un an parintii au decis sa-mi doneze imobilul insa este specificat ca nu-l pot vinde decat dupa decesul acestora . acum contractul este pe numele meu insa utilitatile au ramas pe numele tatalui , de la momentul efectuarii donatiei si pana acum eu nu am locuit in acel imobil,iar tatal refuza sa achite datoriile la utilitati. cui i se incuviinteaza aceste obligatii mie sau tatalui ? in documente ezte specificata interzicerea vinderii acestui imobil ,insa daca tatal meu refuza sa achite datoriile as putea sa-l dau afara ?
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 15:45, 18 Aprilie 2015
Prin dobandire de proprietati imobiliare, pe langa drepturi,aveti si obligatiiI. Una din aceste obligatii este aceea de a incheia contracte cu furnizorii de utilitati, pe numele dvs. in calitate de proprietar al imobilului, in cazul de fata. Pe de alta parte,conventiile incheiate cu furnizorii de utilitati presupun incheierea unor contracte iar titularul (semnatarul) acelor contracte este tatal dvs.dupa cum ati aratat mai sus. Dansul va suporta consecintele neplatii facturilor, dar asta n-ar trebui sa va deranjeze deloc deoarece nu locuiti acolo...Si totusi...daca tatal dvs.nu mai este proprietar, atunci in ce calitate mai locuieste acolo? :hm:Cititi inca odata contractul de donatie,poate v-a scapat ceva. Dar poate ca cel mai simplu e sa-l dati afara din casa si de ce nu, sa-l obligati sa-si plateasca facturile, ca doar n-ati stat acolo si n-aveti de ce sa le platiti in locul domniei sale,nu-i asa?:thumbdown::(
cislau a scris:

`Nu platesti utilitatile si imobilul va fi debransat ,daca are contor separat pentru fiecare utilitate .


Mai greu cu debransatul , de obicei administratia te actioneaza in instanta pentru scoaterea imobilului la vanzare in scopul recuperarii datoriilor.
cislau a scris:

`Nu platesti utilitatile si imobilul va fi debransat ,daca are contor separat pentru fiecare utilitate .


Si daca n-are contor separat pentru fiecare utilitate?
andidumitru a scris:

Dansul va suporta consecintele neplatii facturilor, dar asta n-ar trebui sa va deranjeze deloc deoarece nu locuiti acolo...


Nu e chiar așa... ;)

Executarea creanțelor furnizorilor de utilități se face împotriva proprietarului. Se poate ajunge până la executarea silită a imobilului respectiv, deci consecințele neplății facturilor ar trebui să-l deranjeze pe proprietar chiar dacă nu locuiește acolo.

De ce credeți că neplata utilităților de către chiriași îi afectează direct pe proprietari?
Nu cred ca este indicat sa transformam, pe Forum, o tema data intr-o disputa. Un Paste fericit, liniste in sufletele si casele tuturor !

Alte discuții în legătură

Plata utilitati fara penalitati Ovidiu_z Ovidiu_z UNA ZIUA, am o intrebre. Am avut datorie la întreținere 5600 lei, am achitat 3600 lei suma reprezentand utilitățile, restul de 2200 reprezintă ... (vezi toată discuția)