avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu reclam, eu vinovat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu reclam, eu vinovat

pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul confessional era neigrijit ,iar capela era departe de cimitir ,iar celalat cimitir confessional ,nu era deschis official ,nu era sfintit si nici in ziua de azi nu are autorizatie de functionare, am ales cimitirul privat am gasit si preot ,dar acesta ne-a zis ca nu e preotul paroh si ca au o lege interioara care spune ca nu au voie fara aprobarea preotului paroh sa vina la inmormintare sa faca slujba ,am contactat preotul paroh acesta a refuzat sa vina pe motiv ca nu are voie intr-un cimitir privat ,a cerut aprobare de la protopop de satu mare ,nu a primit aprobare si nu a venit. L-am sunat pe celalat preot orthodox ,acesta a spus ca vine ,.Inainte de priveghi ,ma suna patroana cimitirului si-mi spune ca preotul nu mai vine la inmormintare ,pt ca a fost sunat de ahiepiscop ,ca daca vine la inmormintare va fi dat afara,dar totusi va veni la priveghi.Asa ne-am trezit fara preot ,neavind ce face am apelat la un preot Greco-catholic ,asa sa intimplat pe scurt ,am dat in judecata si .........citez din motivare ```Reclamantul PC a refuzat inhumarea mamei sale atit in cimitirul confesional ortodox cat si in cimitirul comunitatii locale coform variantelor propuse de catre preotul paroh al paratei asa cum rezulta din cuprinsul cererii de chemare in judecata .
```In aceste conditii reclamantul P C este cel care nu a respectat vointa persoanei decedate ,respectiv a mamei sale in ceea ce priveste aspectul confesional al funerariilor.


```Asadar ,instanta retine ca parata +++++++ nu avea atributii in ceea ce priveste alegerea cimitirului ca loc de inhumare a mamei petentului de indata ce dispozitiile art 80 ,alin . 1 si 2 din N.C.C prevad ca in lipsa unei optiuni exprese a persoanei decedate va fi respectata ,in ordine ,vointa sotului ,a parintilor ,a descendentilor ...in ceea ce priveste felul funerariilor .

``` Pentru aceste considerente ,instanta urmeaza a admite excetia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei +++++ invocata de aceasta din urma prin intimpinare si va respinge actiunea ca fiind formulata impotriva unei persoane lipsite de calitate procesual pasiva .
in cocluzie`````
Asta a inteles Judecatoria xxx din 200 pagini A4 de documente eu cred ca nu au citit nimic ,avind in vedere decizia toata lumea stie ca preotul face slujba de inmormintare chiar si fara lege scrisa si totusi d-n judecator ma acuza pe mine
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 16:35, 2 Octombrie 2021
d-n dorudascalu aveti perfecta dreptate ,cum in tot raul e un bine ,mi sau deschis ochii ,dar atunci am crezut cum cred majoritatea romanilor . ca la inmormintare slujba o face preotul in cazul meu preotul ortodosc, era ceva de neconceput in acel moment sa fiu in postura sa ramin fara preot la inmormintare ,mai ales ca mama era o femeie credincioasa , sa stiti ca nu e usor sa deschizi ochii ,acuma vad ,am schimbat legea acuma le da voie la preoti sa faca slujba de inmormintare si in cimitirele private ,am vrut sa indrept imaginea mamei mele ? da ,E gresit nu stiu ?am apelat la justitie am apelat la CNCD ,degeaba ,suntem stat laic ,iar justitia ma face vinovat pe mine ,ma doare ? da Ce sa fac ? nu stiu ?
popapescu a scris:

Cind domni judecatori vor fi fara imunitatea judecatoreasca [azi ei sunt inamovibili]
si vor raspunde pentru deciziile luate , atunci putem discuta de o decizie corecta , pina atunci , Dumnezeu , Dracul sau cine mai guverneza lumea asta , cu mila sau cu ura fata de noi.


Și când credeți că va fi asta? :)

Sau în ce țară normală judecătorii nu sunt inamovibili?

Deciziile judecătorilor se verifică de către instanțele de control în căile de atac și nu pe baza părerilor unuia sau altuia căruia nu-i convine soluția. Orice sentință poate fi atacată, motivat, pentru orice motive, în cel puțin una, dar de regulă două căi de atac. Adică judecă 1, apoi 2 iar apoi 3 judecători.
Așa e în toată lumea civilizată.
Credeți că părerea uneia dintre părți (de regulă a celei care pierde) ar trebui să conteze mai mult decât părerea tutror celor care judecă aceacauză?


Doar că la noi mai trebuie să mai treacă ceva vreme pentru ca unii să ajungă la nivelul de educație pentru a înțelege asta.
nu am ajuns la proces,deci nu a judecat nimeni nimic ,nu am putut demonstra calitatea pasiva a paratului ,poate e vina mea ,poate ceva am gresit Ma puteti ajuta ? strict pe calitatea pasiva restu sunt povesti ,multumesc
legea 489/2006 art 5 alin (4) În activitatea lor, cultele, asociaţiile religioase şi grupările religioase au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării şi să nu aducă atingere securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice, precum şi drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. ,
Nu ați zis pe cine ați chemat in judecata și de ce.

Alte discuții în legătură

Codul muncii sexu sexu ce se intimpla daca angajatorul nu respecta termenul dat conf codului muncii art 252 alin 3 ? (respectiv 5 zile) (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)