avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu reclam, eu vinovat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu reclam, eu vinovat

pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul confessional era neigrijit ,iar capela era departe de cimitir ,iar celalat cimitir confessional ,nu era deschis official ,nu era sfintit si nici in ziua de azi nu are autorizatie de functionare, am ales cimitirul privat am gasit si preot ,dar acesta ne-a zis ca nu e preotul paroh si ca au o lege interioara care spune ca nu au voie fara aprobarea preotului paroh sa vina la inmormintare sa faca slujba ,am contactat preotul paroh acesta a refuzat sa vina pe motiv ca nu are voie intr-un cimitir privat ,a cerut aprobare de la protopop de satu mare ,nu a primit aprobare si nu a venit. L-am sunat pe celalat preot orthodox ,acesta a spus ca vine ,.Inainte de priveghi ,ma suna patroana cimitirului si-mi spune ca preotul nu mai vine la inmormintare ,pt ca a fost sunat de ahiepiscop ,ca daca vine la inmormintare va fi dat afara,dar totusi va veni la priveghi.Asa ne-am trezit fara preot ,neavind ce face am apelat la un preot Greco-catholic ,asa sa intimplat pe scurt ,am dat in judecata si .........citez din motivare ```Reclamantul PC a refuzat inhumarea mamei sale atit in cimitirul confesional ortodox cat si in cimitirul comunitatii locale coform variantelor propuse de catre preotul paroh al paratei asa cum rezulta din cuprinsul cererii de chemare in judecata .
```In aceste conditii reclamantul P C este cel care nu a respectat vointa persoanei decedate ,respectiv a mamei sale in ceea ce priveste aspectul confesional al funerariilor.

```Asadar ,instanta retine ca parata +++++++ nu avea atributii in ceea ce priveste alegerea cimitirului ca loc de inhumare a mamei petentului de indata ce dispozitiile art 80 ,alin . 1 si 2 din N.C.C prevad ca in lipsa unei optiuni exprese a persoanei decedate va fi respectata ,in ordine ,vointa sotului ,a parintilor ,a descendentilor ...in ceea ce priveste felul funerariilor .

``` Pentru aceste considerente ,instanta urmeaza a admite excetia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei +++++ invocata de aceasta din urma prin intimpinare si va respinge actiunea ca fiind formulata impotriva unei persoane lipsite de calitate procesual pasiva .
in cocluzie`````
Asta a inteles Judecatoria xxx din 200 pagini A4 de documente eu cred ca nu au citit nimic ,avind in vedere decizia toata lumea stie ca preotul face slujba de inmormintare chiar si fara lege scrisa si totusi d-n judecator ma acuza pe mine
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 16:35, 2 Octombrie 2021
sexu a scris:

nu am ajuns la proces,deci nu a judecat nimeni nimic ,nu am putut demonstra calitatea pasiva a paratului ,poate e vina mea ,poate ceva am gresit Ma puteti ajuta ? strict pe calitatea pasiva restu sunt povesti ,multumesc

Cel mai bine ar fi să mergeți cu toate actele pe care le aveți la un avocat la care să-i prezentați cât mai exact situația de fapt (adică să-i prezenați cum s-au întâmplat lucrurile).

E bine pentru D-voastră că cererea s-a respins pe excepția lipsei calității procesuale pasive, deoarece asta înseamnă că dacă veți găsi pesoana care are calitat eprocesuală pasibă vă veți putea judeca fără să poată fi invocată excepția autorității de lucru judecat.

Deci, încercați să vorbiți cu un avocat care să vadă toate actele și care să cunoască cât mai exact situația de fapt.

În rest... ce să spun? Se pare că pe acest forum, care de altfel e unul serios în domeniul juridic (sau cel puțin așa aș vrea să cred că era până de ceva vreme în urmă) este mai nou permis ca unii care nu prea ștu despre ce vorbesc să-și dea cu părerea referitor la problemele reale ale altora, care chiar așteaptă un răspuns cât mai pertinent.

PS
Calitatea procesulă înseamnă, în mare, că una dintre părțile din proces, este parte în raportul juridic dedus judecăți.
Deci lipsa calității procesuale pasive înseamnă că cel/cea pe care ați/lea-ți dat în judecată nu era parte în raportul juridic dintre D-voastră și acea persoană.
Adică, mai concret, în cazul D-voastră nu ați dat în judecată persoana care răspundea, conform unui raport juridic, de toate formalitățile de inmormântare, în ceea ce privește ceremonia religioasă.
Adică, pe (foarte) scurt ați dat în judecată pe alticeneva decât ar fi trebuit.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2015
Patrick_, utilizator
inteleg perfect despre ce vorbiti ,dar raportul juritic poate fi ex ca eu platesc contributia iar ei conf statutului BOR art 45 imi acorda asistenta religioasa ,iar acuma moral era sa lase preotul sa vina sa faca slujba de inmormintare ,mai ales ca mama era dintr-un sat cu protopopul iar eu am fost prieten bun cu ginerele lui, o sa ziceti legea e lege este vb de hot sf sinod nr 2794 /2012 ,dar problema e ca in cimitirul privat respectiv inainte de 04 08 2013 (inmormintarea mamei mele ) sau facut inmormintari cel putin cinci credinciosi ortodocsi cu preot orthodox nimeni nu a patit nimic ,doar in cazul meu sa aplicat hot sf sinod aici la satu mare ,iar aceasta hot nu este publica nu o sa o gasiti nicaeri ,eu o am dar cu mari interventii si cred ca nu e legala
I-as recomanda domnului sexu, sa se adreseze unui post de televiziune, unde sa arate problema si necazurile pricinuite de acea hotarare din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.
As crede ca in acest fel ajutati pe toata lumea.
Cat despre doctori, si eu am avut un picior rupt, am ajuns la spital, si acolo abia dupa 2 ore m-a bagat un doctor in seama, la Urgente bineinteles, si doctorul a facut vreo doua hartii si m-a trimis la un infirmier care mi-a pus piciorul in ghips. Apoi acasa.
Un alt caz , sotia muscata de un caine pe la 4,00 dupa amiaza, ajung cu ea la spital la urgente pe la 6,00, abia pe la opt intra la doctor, apoi la alt doctor pentru antitetanos, si pe la 10,00 seara plecam spre casa. Ma credeti sau nu, dar in astfel de situatii eu nu am prea mare respect pentru doctori.
am fost la postul local itv satu mare am avut o emisiune 2 0re in 2013 invitati au fost un preot ortodocs si unul Greco -catholic si eu,, A fost interesant dar atit ,iar in rest nu le pasa,, singurii de la digi tv ,da doar telephonic au vorbit cu mine ,cred ca trebe bani nu stiu ?
din pacate la o analiza mai buna am constatat ca judecatorul nu a citit nimic din ce am scris eu iar motivarea si-a bazat-o pe intimpinarea facuta de av piritului ,care e falsa ,dar a indus in eroare atit tribunalul cat si judecatoria fiind luata ca adevarata fara a fii verificata , doar pt ca a fost scrisa de avocata .POT cere sanctionarea penala a avocatei ? conf art 244 alin 1 ?din noul cod penal ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
sexu, utilizator

Alte discuții în legătură

Codul muncii sexu sexu ce se intimpla daca angajatorul nu respecta termenul dat conf codului muncii art 252 alin 3 ? (respectiv 5 zile) (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox Ares-3 Ares-3 [quot] O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la ... (vezi toată discuția)