sexu a scris:
nu am ajuns la proces,deci nu a judecat nimeni nimic ,nu am putut demonstra calitatea pasiva a paratului ,poate e vina mea ,poate ceva am gresit Ma puteti ajuta ? strict pe calitatea pasiva restu sunt povesti ,multumesc
Cel mai bine ar fi să mergeți cu toate actele pe care le aveți la un avocat la care să-i prezentați cât mai exact situația de fapt (adică să-i prezenați cum s-au întâmplat lucrurile).
E bine pentru D-voastră că cererea s-a respins pe excepția lipsei calității procesuale pasive, deoarece asta înseamnă că dacă veți găsi pesoana care are calitat eprocesuală pasibă vă veți putea judeca fără să poată fi invocată excepția autorității de lucru judecat.
Deci, încercați să vorbiți cu un avocat care să vadă toate actele și care să cunoască cât mai exact situația de fapt.
În rest... ce să spun? Se pare că pe acest forum, care de altfel e unul serios în domeniul juridic (sau cel puțin așa aș vrea să cred că era până de ceva vreme în urmă) este mai nou permis ca unii care nu prea ștu despre ce vorbesc să-și dea cu părerea referitor la problemele reale ale altora, care chiar așteaptă un răspuns cât mai pertinent.
PS
Calitatea procesulă înseamnă, în mare, că una dintre părțile din proces, este parte în raportul juridic dedus judecăți.
Deci lipsa calității procesuale pasive înseamnă că cel/cea pe care ați/lea-ți dat în judecată nu era parte în raportul juridic dintre D-voastră și acea persoană.
Adică, mai concret, în cazul D-voastră nu ați dat în judecată persoana care răspundea, conform unui raport juridic, de toate formalitățile de inmormântare, în ceea ce privește ceremonia religioasă.
Adică, pe (foarte) scurt ați dat în judecată pe alticeneva decât ar fi trebuit.