avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchidere fortata in camera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchidere fortata in camera

Mama mea este bolnava de inceput de Alzheimer iar fiul meu o inchide seara cu cheia in camera ei, pentru ca dimineata sa nu il deranjeze cand trece prin camera lui, spre bucatarie. O deschide doar la ora 9, cand se trezeste el. Este corect acest lucru?
Mentionez ca nu se poate face nicio schimbare de camera, astfel incat ea sa nu mai treaca prin camera lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
ContSters114404, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:09, 27 Aprilie 2015
Subscriu ultimului raspuns. Dvs. ca proprietar (dar si ca parinte) trebuie sa decideti asupra comportamentului locatarilor (si cu atat mai mult al fiului). Greu, foarte greu!
Nu știu câți ani are d-l Goe dar, d-voastră aveți în față viitorul strălucit care vă așteaptă
Sunt pur si simplu siderata. Dv. ca mama puneti intrebarea daca este corect ca fiul dv. sa-si trateze in acest mod bunica, adica pe mama dv. ????....Eu as inscrie acest comportament lasand la o parte egoismul incalificabil, ei bine l-as inscrie in "rele tratamente aplicate unei persoane aflata in situatie de incapacitare mentala".cu trimitere la legi specifice.....Adica bunica este obligata de nepotul inuman sa nu deranjeze (daca se simte rau ce face, asteapta ora 9..? sau are nevoie la toaleta ca orice persoana in varsta..si altele).. Dv. ca om si mama cum va simtiti in momentul in care vedeti aceasta situatie..lasand la o parte aspectul juridic semnalat.Sunteti la fel de vinovata ca si fiul dv.
Ce varsta are fiul dumneavoastra? Nu are scoala, servici.. de isi permite sa doarma pana la ora 9?
Nu inteleg totusi care este problema dumneavoastra. Ati scapat de sub control fiul? nu va mai asculta de trebuie sa apelati la sfaturi?
Inteleg din cele afirmate mai sus ca dumneavoastra sunteti proprietara casei, deci dumneavoastra stabiliti regulile... exceptand situatia in care fiul face ce vrea... adica nu mai aveti autoritate asupra lui
Stimata doamna,

Lasand undeva in spate legile ce sunt aplicabile in acest caz, umil imi prezint parerea de rau pentru mama dvs. Nu pot sa cred ca ati putut adresa o asemenea intrebare aici,nu pot sa cred ca ati considerat necesara parerea altor persoane in cazul pe care-l prezentati.
Nu va voi judeca modul in care v-ati crescut fiul dar daca nu-i puteti explica situatia si la nevoie sa-l fortati sa o inteleaga ...
Indiferent c-ar avea 5 ani sau 18 ani, trebuie sa inteleaga, sa fie facut sa inteleaga problema per ansamblu sau macar partial. Daca dvs nu va puteti impune in fata copilului cu o asemenea "problema", cum veti proceda cand chiar va fi nevoie sa va impuneti, cand va incepe sa faca boacane, cand il veti scapa de sub control datorita anturajelor in care este posibil sa intre?
Nu-i place unde este localizat pc-ul? Nu-l primeste!!!
Si eu am fost copil,inca locuiam cu parintii mei, aveam 12 ani cand bunicul meu a murit si a murit bolnav, foarte bolnav. Nu mai putea merge, nu mai putea duce lingura sau furculita la gura, de multe ori nu mai recunostea niciun membru al familiei. De multe ori eram singur acasa cu dansul dar niciodata nu a ramas nemaincat sau incuiat in camera pentru ca-mi strica somnul ...

Mult succes si ganduri clare in ceea ce aveti de facut.

P.S
Bunica nu are nicio vina ... aproape nicio vina ( cu toate subtraturile acestei afirmatii ;)

Alte discuții în legătură

Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)
Relatia nepot-bunic alenira alenira Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)