avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchidere fortata in camera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchidere fortata in camera

Mama mea este bolnava de inceput de Alzheimer iar fiul meu o inchide seara cu cheia in camera ei, pentru ca dimineata sa nu il deranjeze cand trece prin camera lui, spre bucatarie. O deschide doar la ora 9, cand se trezeste el. Este corect acest lucru?
Mentionez ca nu se poate face nicio schimbare de camera, astfel incat ea sa nu mai treaca prin camera lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
ContSters114404, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:09, 27 Aprilie 2015
Luati-i cheia. La cum e pusa problema, asta e raspunsul corect.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
dcgdcgdcg, utilizator
Stimata doamna, in niciun caz problema dvs. nu tine de acest forum ci este una mult mai grava, tinand mai degraba de buna crestere, de conduita etica si de morala. In ceea ce priveste educatia ce ati dat-o fiului, nici nu vreau sa ma exprim. Asa mergand lucrurile, ati putea avea deja in vedere si dvs. posibilitatea sa fiti obligata sa parasiti propria dvs casa, la solicitarea fiului.
Eu nu am Alzheimer, dar recunosc, de multe ori am trezit cu obiceiurile mele nocturne, de om sanatos, colocatarii casei.
Nu mai spun ca am avut musafiri cu sindrom acut de sforaiala enervanta cronica, nu mp-am gandit sa le pun perne pe fata, desi n-am dormit prea mult.
Mai am o chestie mica prin casa ce ma trezeste zi de zi, Craciun la Anul Nou, vara sau iarna, in jur de 6:30. Nu m-am gandit s-o inchid pe undeva.
Nu inteleg de ce nu exista alta solutie... adica fiul nu poate modifica locul in care sta, sa schimbe camera, sa se trezeasca mai devreme etc. Si soarele, dupa ultimele discutii, se invarte in jului sau?
Astea sunt datele, astea sunt raspunsurile. Pentru unraspuns juridic e nevoie de mai multe detalii, asa cum au intrebat alti useri inaintea dea, de genul cati ani are copilul, daca munceste sau merge la scoala, ca sa determinam daca ii datorati intretinere anual.

Eu il inteleg pe copil, e normal sa aiba nevoie de intimitatea sa, insa lucrurile nu se pot rezolva astfel. Trebuie discutat si gasita o alta solutie, caci asta e anormala pentru bunica si pentru copil. Fara sa fie nimeni fortat.
Este foarte dureros ce se petrece, un bolnav ca acesta nu trebuie sa simtă ca este pus la colt, ii trebuie o ingrijire si o protectie mai atentă, dacă in timpul noptii are nevoie la baie, să bea apă, sau pur si simplu i se face rău? Stiti că nu trebuie bruscat sau să-i dați sentimentul că nu este dorit?
Cât despre calculator și aer condiționat se pot face schimbări, nu cred că acesta ar fi un lucru atât de greu care să împiedice o schimbare în casă.
Doar cei care au avut cazuri de astfel de boala pot sa spuna ce inseamna acesti bolnavi Noi am avut caz in familie .Uneori in timpul zilei sunt calmi , utili in familie si fara actiuni iresponsabile . In momentul cand adorm , incepe calvarul : vorbesc in somn si chiar striga , in momentul trezirii din somn , ei isi continua ideile din somn si discutiile sau actiunile ,sunt in stare sa impacheteze si despacheteze dulapuri intregi de haine , sa isi faca bagaje de calatorie , sa uite unde sunt si unde este toaleta , sa plece de acasa sau sa se certe cu necunoscuti asimilandui cu persoane cunoscute in trecutul lor .
A bloca un asemenea bolnav , nu este moral , dar este necesar de multe ori pentru a te proteja si ai proteja pe ei .Atat cat va puteti intelege cu batrana , este ok ..cand efortul este prea mare apelati la ajutorul specialistilor .Exista clinici pentru asemenea boli .Ganditi la faptul ca in creierul lor , apar spatii goale , ca acele conexiuni nervoase nu mai au loc sau se fac folosind cai intortochiate si gresite .
Nu sacrificati educatia , odihna si comfortul baiatului doar de teama a ce zice lumea -daca intradevar acestea sunt primordiale .Doar d-voastra stiti care sunt prioritatile si decideti in consecinta .SUCCES si mult calm .

Alte discuții în legătură

Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)
Relatia nepot-bunic alenira alenira Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)