avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal accident

Va salut! Am si eu o nemurire....Acum 4luni si ceva de zile am lovit un copil...copilul a luat-o la fuga in fata masinii, neasigurand-se si traversand prin loc nepermis...mama copilului fiind in apropiere a vazut totul...l-am evitat cat am putut si l-am lovit cu oglinda.M-am dat jos l-am ridicat era doar putin speriat, absolut nici o zgarietura...mama cestuia fiind vecina cu mine,mi-a spus sa nu mai facem tambalau cu politia si sa merg acasa ca, copilul e bine... dupa aproximativ o ora jumatate, am iesit sa plec la magazine cu masina iar politia cerceta locul...pentru ca acea mama idioata a fost la spital cu el, desii eu o intrebasem daca doreste sa il duc la spital...

Acum ce as dori eu sa stiu...c-am cat as avea de asteptat dupa permis? pentru ca am primit dovada fara drept de circulatie...la declarative mama copilului a spus ca ea mi-a spus sa plc...a declarant in favoarea mea...a spus ca el a fost vinovat, ca nu s-a asigura, si ca eu am incercat sa il evit pe cat posibil...
Intrebarea mea este..de ce dureaza atat? de 4 luni tot nu se rezolva nimic?ce as putea face?:(
Ca sa nu se retina infractiunea de parasire a locului accidentului, dvs trebuia sa anunţati imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Faptul ca ati ascultat ce v-a spus mama copilului nu are relevanta asupra raspunderii dvs penale, dvs aveati legal aceasta obligatie.
Personal, eu nu vad ca solutie clasarea.
Deci sa inteleg credeti ca o sa imi dea o amenda administrativa si sa imi iau permisul inapoi sau o sa se ajunga la anulare?
Amenda administrativa nu se mai dispune conf.noilor reglementari.
Imi poate raspunde cineva de ce omul are permisul suspendat de 4 luni ?
De ce, prezumtiv nevinovat fiind, este privat de dreptul de conduce ?
Nu se presupune "traversare neregulamentara a pietonului" ?
@catalincd:
Omul are intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiuni prevazute si pedepsite de art. 338 alin.1 c.p. ”părăsirea locului accidentului” iar dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie, asta ar fi motivul.

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila pentru copil accidentat pentru ca a sarit in fata masinii Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in urmatoarea problema: Intr-una din zilele trecute mai precis pe 30.04, un copil in varsta de 16 ... (vezi toată discuția)