avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal accident

Va salut! Am si eu o nemurire....Acum 4luni si ceva de zile am lovit un copil...copilul a luat-o la fuga in fata masinii, neasigurand-se si traversand prin loc nepermis...mama copilului fiind in apropiere a vazut totul...l-am evitat cat am putut si l-am lovit cu oglinda.M-am dat jos l-am ridicat era doar putin speriat, absolut nici o zgarietura...mama cestuia fiind vecina cu mine,mi-a spus sa nu mai facem tambalau cu politia si sa merg acasa ca, copilul e bine... dupa aproximativ o ora jumatate, am iesit sa plec la magazine cu masina iar politia cerceta locul...pentru ca acea mama idioata a fost la spital cu el, desii eu o intrebasem daca doreste sa il duc la spital...

Acum ce as dori eu sa stiu...c-am cat as avea de asteptat dupa permis? pentru ca am primit dovada fara drept de circulatie...la declarative mama copilului a spus ca ea mi-a spus sa plc...a declarant in favoarea mea...a spus ca el a fost vinovat, ca nu s-a asigura, si ca eu am incercat sa il evit pe cat posibil...
Intrebarea mea este..de ce dureaza atat? de 4 luni tot nu se rezolva nimic?ce as putea face?:(
Daca pietonul se lovea de un tren, mecanicul de locomotiva era vinovat ? ( 30 ...80% )
Chiar nu se intelege ca trebuie sa asimilam Calea Rutiera cu Calea Ferata sau Calea Navigabila ?
Chiar se doreste cautionarea traversarilor neregulamentare cu orice chip ?
OK mamei "neidioate" ii pasa de copilul ei; foarte bine si corect...
...daca omul isi castiga painea cu ajutorul permisului de conducere ( sofer, agent vanzari, etc ) si la randul sau are copii acasa ? ... ce le pune pe masa 4 luni ?
...poate reuseste cineva sa admita ca uneori masina este "mijloc de productie", ca strungul pt. strungar... ap. de sudura pt. sudor, etc

Dle. CYAN, intre noi doi... va place traficul "pietonal" in Bucuresti, capitala unui stat UE ?
Cand ati vazut ultima data un pieton sanctionat pt. traversare neregulamentara ? ...
exceptand o "eventuala" amenda, ce altceva a mai suferit ? ... i s-a interzis cumva dreptul de a merge pe jos ? aha.. merge bine merci si in continuare isi rezolva problemele !
Cred ca ati ramas blocat si invocati tot felul de exemple absurde, daca era doar vatamare corporala din culpa, primea dovada cu drept de circulatie, parasirea locului accidentului este alta infractiune, diferita, la care dovada eliberata este fara drept de circulatia, ce este asa greu de inteles.
Exact am spus; nu trebuia sa paraseasca locul accidentului... este CLAR.
Restul cu vinovatie 30 - 90% este aberant... Toti conducatorii auto sunt ab-initio vinovati intr-o anume pondere ?
Spusesem si mai sus: de retinut, NU SE PARASESTE LOCUL si se anunta organele in drept.
Exemplele nu sunt deloc absurde... absurd este ca omul sta de 4 luni fara permis pentru ca un pieton s-a lovit de masina lui, masina in miscare. ( daca era stationata tot ii lua permisul ? )
Daca masina este mijlocul prin care conducatorul auto asigura painea copiilor si bunastarea familiei atunci trebuie cu atat mai mult sa respecte legea.

Ce nu intelegeti dvoastra sau nu vreti sa intelegeti este faptul ca in cazul in care il omora pe copil pentru traversare neregulamentara, conducatorul auto ramanea cu dreptul de conducere in conditiile in care nu parasea locul accidentului.
copilul nu are nici macar o ora de spitalizare,nu are absolut nimic...mama copilului a spus in declaratie la politie ca nu doreste nimic deoarece stia a cui este vina pentru ca si politistul a spui asta....este vina copilului...apoi mama a venit la mine la poarta ca are pretentii sa ii iau bocanci ca i s au rupt la accident:)) si sa ii dau 150 de lei ca atat a cheltuit cu el...dar asta nu a scris in declaratie...in declaratie e scris ca NU ARE NICI O PRETENTIE

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila pentru copil accidentat pentru ca a sarit in fata masinii Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in urmatoarea problema: Intr-una din zilele trecute mai precis pe 30.04, un copil in varsta de 16 ... (vezi toată discuția)