avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca la o firma din suedia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca la o firma din suedia

Buna ziua,

Urmeaza sa ma angajez la o firma care are sediul in suedia dar nu stiu daca o sa pot avea carte de munca in Romania.Activitatea o sa mi-o desfasor pe teritoriul Romaniei .Care ar fi conditiile sa pot fi angajata cu carte de munca la firma suedeza, si ce demersuri trebuie facute.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 29 Iunie 2009
Daca punctul de lucru este inregistrat la ITM, atunci c.i.m. se va incheia si se va depune de conducerea punctului de lucru la ITM . In acest caz, taxele si impozitele se vor plati in tara si nu in Suedia.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire si daca ati putea va rog sa ma ajutati. Eu primesc pensie alimenatra de la tatal meu dar as dori sa fac promotii, si mi s-a spus ca trebuie sa semnez un contract individual de munca. Acesta este echivalentul cartii de munca?Ma afecteaza cu ceva in primirea pensiei alimentare?
Ma puteti lamurii va rog frumos?
Va multumesc.
Plata pensiei alimentare (de intretinere) este reglementata de Codul Familiei, Art. 94 precizand cuantumul acesteia:
“Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.”

Prin urmare, exista posibilitatea ca tatal dvs sa solicite instantei sistarea sau micsorarea cuantumului acestei pensii in situatia in care va angajati.
Dar da nu afla?Avand in vedere ca el este in strainatate?
Daca pensia de intretinere este pe numele dvs (sunteti major) atunci aveti dreptul al ea pana la absolvirea studiilor, In momentul in care incheiati un contract de munca nu ati mai avea dreptul la ea, pentru ca va intretineti singur, sau cum va spunea freelis s-ar putea solicta micsorarea ei.
Este doar o parere, nefiind specializata pe dreptul familiei.

Alte discuții în legătură

Exceptii gheyakob gheyakob Care sunt excepțiile prevazute de lege pentru mentinerea obligațiilor de plata a unei pensii de intretinere pentru cel care a dat o pensie de ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu handicap gradu i (grav) RoxanaDraghici RoxanaDraghici Buna ziua, In urma cu doi ani sora mea (casatorita si cu un copil) s-a imbolnavit grav- i-a aparut o tumoare la cap. A suportat doua operatii, iar la a doua ... (vezi toată discuția)
Art.86 alin 2 cod familie gheyakob gheyakob Buna seara, Art. 86 alin 2 Cod Familie prevede: \"Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui cistig din munca, din ... (vezi toată discuția)