avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca la o firma din suedia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca la o firma din suedia

Buna ziua,

Urmeaza sa ma angajez la o firma care are sediul in suedia dar nu stiu daca o sa pot avea carte de munca in Romania.Activitatea o sa mi-o desfasor pe teritoriul Romaniei .Care ar fi conditiile sa pot fi angajata cu carte de munca la firma suedeza, si ce demersuri trebuie facute.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 29 Iunie 2009
Este contract individual de munca incheiat pe perioada determinata.Dar ca sa se ajunga şa asa ceva ar tb sa ma parasca cineva nu? Sau cum?
Nu ne-ati dat detaliile care ne-ar ajuta: cati ani aveti? urmati vreo forma de invatamant?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
pakos, utilizator
Am 23 de ani, da sunt in continuarea studiilor la a doua facultate in anul 1, trec in 2, forma de invatatmant zi, iar parintele este in strainatate.
Aici nu mai poate fi vorba de avrsta pana la care poate fi platita pensia de intretinere ... Pentru a putea obtine intretinerea, creditorul trebuie sa dovedeasca:
a) Starea de nevoie
b) Starea de nevoie sa fie determinata de incapacitatea de a munci
Starea de necesitate se caracterizeaza prin neputinta personala de a-si asigura cele necesare traiului din venituri proprii, inclusiv prin valorificarea unor bunuri proprii care-i prisosesc. Starea de nevoie nu trebuie sa fie absoluta. Persoana este indreptatita la intretinere chiar daca reuseste din resurse proprii sa-si acopere o parte din nevoile sale.
In ceea ce priveste copilul minor practica judiciara si literatura de specialitate prezinta in mod relativ starea de nevoie. Aceasta prezumtie se fondeaza pe art. 86 (3), codul familiei potrivit caruia descendentul, cat timp este minor, e indreptatit la intretinere, oricare ar fi pricina nevoii in care se afla. Incapacitatea de a munci trebuie sa fie determinantul starii de nevoie. Nici in cadrul familiei nu poate fi incurajata nemunca.
Pierderea capacitatii de munca creaza o prezumtie simpla, de diminuare a capacitatii de folosinta. In masura in care aceasta diminuare sta la originea starii de nevoie, persoana in cauza are dreptul la o pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii gheyakob gheyakob Care sunt excepțiile prevazute de lege pentru mentinerea obligațiilor de plata a unei pensii de intretinere pentru cel care a dat o pensie de ... (vezi toată discuția)
Art.86 alin 2 cod familie gheyakob gheyakob Buna seara, Art. 86 alin 2 Cod Familie prevede: \"Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui cistig din munca, din ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu handicap gradu i (grav) RoxanaDraghici RoxanaDraghici Buna ziua, In urma cu doi ani sora mea (casatorita si cu un copil) s-a imbolnavit grav- i-a aparut o tumoare la cap. A suportat doua operatii, iar la a doua ... (vezi toată discuția)