trope_doi a scris:
cypryus_2007,
Incep sa cred ca dv ati citit numai ”din loc in loc” ceea ce am scris!
Cum, adica, nu ”condamnati” angajatorii care va refuza? Pai tocmai ei sunt cei care ar trebui blamati! Statul nu are dreptul sa oblige un angajator sa incheie contract de munca unei persoane pe care nu o doreste! Degeaba reprezentantii Statului vor ceva daca nu raspunde pozitiv comunitatea! Adica, semenii, domnule!
De ce sunteti sigur ca nu stiu cum se comporta angajatorii cu o persoana care are cazier si vrea sa se angajeze?
De ce sunteti sigur ca nu stiu ce inseamna violenta?
Cine, cu exceptia dv si a femeii, stie care este adevarul?
Cum, adica, acea condamnare e doborata de o decizie a CE si dv aveti cazier? Nu stiu ce scrie in acea decizie... Daca v-ar fi considerat nevinovat cazierul ar fi fost azi curat... Unde scrie ca in termen de un an era obligatoriu sa faceti demersul pt reabilitare in baza deciziei CE? De ce numai timp de un an e valabila o decizie care arata ca un om e nevinovat? Ati incercat sa introduceti de curand cererea de reabilitare si a fost respinsa? Deciziile cu privire la drepturile omului se pot referi la multe aspecte: o pedeapsa prea aspra in raport cu fapta, conditii inumane de detinere etc s.a.m.d.
Dv nu m-ati contrazis, doar m-ati inteles complet gresit.
Am postat o legatura referitoare la un program lansat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (etc). Banuiesc ca nu ati accesat link-ul si, evident, nu ati trimis un mail sa aflati, in concret, despre ce e vorba.
Ati luat legatura cu vreo organizatie non-guvernamentala care se lupta pt protejarea drepturilor omului? Oamenii de acolo va pot indruma / ajuta – si o fac gratuit.
Ati depus un dosar la Agentia de ocupare a fortei de munca, precizand care este situatia dv?
Aveti recomandari de la directorul penitenciarului, cum ca ati fost un detinut model?
Nimeni nu pretinde sa va umiliti! Asta de unde ati scos-o?!
Sunt o multime de cai prin care puteti incerca sa va reintegrati.
Faptul ca sunt oameni care inteleg in ce situatie sunteti nu va incalzeste cu nimic – daca acesti oameni nu va ofera un loc de munca! Acesti oameni care va inteleg situatia nu vor alerga pt dv sa va caute un loc de munca, sa depuna cereri si acte in numele dv.
Banuiesc ca parintii si rudele va sustin si parintii ar fi dispusi sa declare in fatza instantei ca va sustin financiar pana va gasiti un loc de munca – pt a putea avea sanse la reabilitarea judecatoreasca. Depuneti acum cererea, daca se respinge reveniti dupa un an – poate se mai schimba ceva... Dovediti ca faceti tot posibilul sa dovediti ca sunteti reabilitat!
Scrieti ca nu vreti mila si ii apreciati pe toti aceia care isi arata intelegerea pt situatia dv. Va ajuta cu ceva, in concret? Ati gasit un loc de munca? Ati gasit un avocat – sau oricare alta categorie de persoana – care s-a oferit sa lupte pt dv?
Cu regret in suflet pentru dvs.si pentru un sistem profund anacronic,dar cu respect fata de "trope_doi",nu pot decat sa fiu de acord cu cele aratate de aceasta.