avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sistemul- versus -fost condamnat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sistemul- versus -fost condamnat

revin cu ideea urmatoare...ai cazier, nu ai voie sa maninci, ai cazier nu ai voie sa muncesti, ai cazier nu ai voie sa ridici privirea mai sus decit te lasa sistemul, ai cazier trebuie sa muncesti undeva in minele de sare sau in minele de carbuni din siberia! ai cazier....esti condamnat,..esti condamnat sa fii condamnat sa nu ai parte de viata. sistemul e facut si gindit ca sa te aiba acolo inauntru dupa gratii imediat dupa ce iesi..pt dat fiind ca ai cazier..nu te ia nimeni la munca, asa fiind situatia tre sa maninci..mai ai si copii sa le dai si lor de papica.., sa platesti chiria..sa imbraci copii..>si asa uite cum se apuca omul care poate a gresit dingreseala odata..de fapte..da in cap..fura..tilhareste..! dc?..cum dc? ..sa aiba sa dea mincare la copii...sa imbrace copii..etc!si uite asa draga cetatene...audienta creste la protv stirile de la ora 17.00!pt ca omul acela care si-a luat usi in cap ca avea cazier..ca a gresit odata din gresealaa fost fortat sa faca ..ceea ce sistemul il obliga sa faca! romania...tara fara capatii, romania..tara sistemului pentru sistem! multumesc sistemului..ca ma lasa sa respir .! .
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 09:31, 30 Iunie 2009
Chestia cu avocatul dvs care nu v-a spus ce mai aveati de facut dupa hotararea CEDO nu o inteleg.
Cat priveste situatia cu recidiva si arestarea nu prea mai tine daca oamenii au avocati alesi si nu exista probe clare la dosar.
Eu am avut cazuri cu recidivisti si ma judec pe fond cu ei in stare de libertate.Unii nici nu vin la toate termenele de judecata desi instantele tot intreaba de ce nu vin.Biletele de avion sunt scumpe...

Referitor la situatia cu angajatorii care nu sunt deranjati de faptul ca anumite peroane au fost condamnate penal acest lucru denota ca aveti o sansa la angajare.

avocat Claudiu Lascoschi
daca ti-ai fi luat atitea usi in cap doar pt faptul ca ai gresit odata reactiile ar fi la fel draga domnule trope_doi ! vorbesti din [postura ta..dar hai cu mine odata la un interviu cind vezi ca toate-s frumoase si dulci pina iii zici ca ai cazier sa vezi cum se schimba la fata angajatorul. eu nu condamn angajatorii, sub nici o forma, dar totusi..daca as fi singurul caz..as mai zice dar asa..stiu ff multe cazuri de acest gen.probabil ati inteles gresit draga domnule , ca eu nu cer mila, sunt demn de mine,nu cer sub nici o forma sa ma lasati sa plec capuyl in fata dvs deoarece stiu ca ceea ce sa intimplat cu mine atunci in dec 1998 a fost o minarie din dorinta de bani a unora.in fine.e adev acea condamnare exista..dar acea condamnare e doborita de decizia CE a Drepturilor Omului. deci dvs darga domnule care printre altele faceti aluzie..ca sistemul oricum a functionat in cazul meu va inselati rau.nevinovat sau vinovat..eu am fost condamnat..e adev., dar dupa judecata acelo minti luminate de la STRASBOURG a reiesit ca am fost condamnat in lipsa de probe si doar pe vorbe si asa zise facatorii.in fine.v-am raspuns violent?>...domnule , dumneata probabil nu faci dif intre a vb violent si a expune mai accentuat parerea despre ceea ce mi-ati scrs dvs!!! violenta...? stiti ce e aia?ati simtit asa ceva cumva? nu cred! pt ca daca ati fi simtit nu ati mai vb despre asa ceva cind un om isi expune parerea si va contrazice. stiti ce inseamna mascatii in penitenciar care te distruge cu bataia doar pt simplu fapt ca un detinut dintr-o camera nu iese la munca adica refuza..., sunt scosi toti detinutii din acea camera afara..pe hol ..dar pina ajungi pe hol si treci de mascati iti iei draga domnule..bastoane si picioare ..de nu stii ce-i cu tine...! exemplele pot continua..cred foarte multe.dar prefer sa inchei aici deoareace suntem in contradictoriu .o zi deosebita va doresc. multumesc din nou sitemului ca ma lasa sa respir!!
mare dreptate! LAND OF CHOICE > multumesc.
cypryus_2007,
Incep sa cred ca dv ati citit numai ”din loc in loc” ceea ce am scris!

Cum, adica, nu ”condamnati” angajatorii care va refuza? Pai tocmai ei sunt cei care ar trebui blamati! Statul nu are dreptul sa oblige un angajator sa incheie contract de munca unei persoane pe care nu o doreste! Degeaba reprezentantii Statului vor ceva daca nu raspunde pozitiv comunitatea! Adica, semenii, domnule!

De ce sunteti sigur ca nu stiu cum se comporta angajatorii cu o persoana care are cazier si vrea sa se angajeze?
De ce sunteti sigur ca nu stiu ce inseamna violenta?
Cine, cu exceptia dv si a femeii, stie care este adevarul?
Cum, adica, acea condamnare e doborata de o decizie a CE si dv aveti cazier? Nu stiu ce scrie in acea decizie... Daca v-ar fi considerat nevinovat cazierul ar fi fost azi curat... Unde scrie ca in termen de un an era obligatoriu sa faceti demersul pt reabilitare in baza deciziei CE? De ce numai timp de un an e valabila o decizie care arata ca un om e nevinovat? Ati incercat sa introduceti de curand cererea de reabilitare si a fost respinsa? Deciziile cu privire la drepturile omului se pot referi la multe aspecte: o pedeapsa prea aspra in raport cu fapta, conditii inumane de detinere etc s.a.m.d.

Dv nu m-ati contrazis, doar m-ati inteles complet gresit.

Am postat o legatura referitoare la un program lansat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (etc). Banuiesc ca nu ati accesat link-ul si, evident, nu ati trimis un mail sa aflati, in concret, despre ce e vorba.

Ati luat legatura cu vreo organizatie non-guvernamentala care se lupta pt protejarea drepturilor omului? Oamenii de acolo va pot indruma / ajuta – si o fac gratuit.
Ati depus un dosar la Agentia de ocupare a fortei de munca, precizand care este situatia dv?
Aveti recomandari de la directorul penitenciarului, cum ca ati fost un detinut model?

Nimeni nu pretinde sa va umiliti! Asta de unde ati scos-o?!

Sunt o multime de cai prin care puteti incerca sa va reintegrati.
Faptul ca sunt oameni care inteleg in ce situatie sunteti nu va incalzeste cu nimic – daca acesti oameni nu va ofera un loc de munca! Acesti oameni care va inteleg situatia nu vor alerga pt dv sa va caute un loc de munca, sa depuna cereri si acte in numele dv.
Banuiesc ca parintii si rudele va sustin si parintii ar fi dispusi sa declare in fatza instantei ca va sustin financiar pana va gasiti un loc de munca – pt a putea avea sanse la reabilitarea judecatoreasca. Depuneti acum cererea, daca se respinge reveniti dupa un an – poate se mai schimba ceva... Dovediti ca faceti tot posibilul sa dovediti ca sunteti reabilitat!

Scrieti ca nu vreti mila si ii apreciati pe toti aceia care isi arata intelegerea pt situatia dv. Va ajuta cu ceva, in concret? Ati gasit un loc de munca? Ati gasit un avocat – sau oricare alta categorie de persoana – care s-a oferit sa lupte pt dv?
trope_doi a scris:

cypryus_2007,
Incep sa cred ca dv ati citit numai ”din loc in loc” ceea ce am scris!

Cum, adica, nu ”condamnati” angajatorii care va refuza? Pai tocmai ei sunt cei care ar trebui blamati! Statul nu are dreptul sa oblige un angajator sa incheie contract de munca unei persoane pe care nu o doreste! Degeaba reprezentantii Statului vor ceva daca nu raspunde pozitiv comunitatea! Adica, semenii, domnule!

De ce sunteti sigur ca nu stiu cum se comporta angajatorii cu o persoana care are cazier si vrea sa se angajeze?
De ce sunteti sigur ca nu stiu ce inseamna violenta?
Cine, cu exceptia dv si a femeii, stie care este adevarul?
Cum, adica, acea condamnare e doborata de o decizie a CE si dv aveti cazier? Nu stiu ce scrie in acea decizie... Daca v-ar fi considerat nevinovat cazierul ar fi fost azi curat... Unde scrie ca in termen de un an era obligatoriu sa faceti demersul pt reabilitare in baza deciziei CE? De ce numai timp de un an e valabila o decizie care arata ca un om e nevinovat? Ati incercat sa introduceti de curand cererea de reabilitare si a fost respinsa? Deciziile cu privire la drepturile omului se pot referi la multe aspecte: o pedeapsa prea aspra in raport cu fapta, conditii inumane de detinere etc s.a.m.d.

Dv nu m-ati contrazis, doar m-ati inteles complet gresit.

Am postat o legatura referitoare la un program lansat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (etc). Banuiesc ca nu ati accesat link-ul si, evident, nu ati trimis un mail sa aflati, in concret, despre ce e vorba.

Ati luat legatura cu vreo organizatie non-guvernamentala care se lupta pt protejarea drepturilor omului? Oamenii de acolo va pot indruma / ajuta – si o fac gratuit.
Ati depus un dosar la Agentia de ocupare a fortei de munca, precizand care este situatia dv?
Aveti recomandari de la directorul penitenciarului, cum ca ati fost un detinut model?

Nimeni nu pretinde sa va umiliti! Asta de unde ati scos-o?!

Sunt o multime de cai prin care puteti incerca sa va reintegrati.
Faptul ca sunt oameni care inteleg in ce situatie sunteti nu va incalzeste cu nimic – daca acesti oameni nu va ofera un loc de munca! Acesti oameni care va inteleg situatia nu vor alerga pt dv sa va caute un loc de munca, sa depuna cereri si acte in numele dv.
Banuiesc ca parintii si rudele va sustin si parintii ar fi dispusi sa declare in fatza instantei ca va sustin financiar pana va gasiti un loc de munca – pt a putea avea sanse la reabilitarea judecatoreasca. Depuneti acum cererea, daca se respinge reveniti dupa un an – poate se mai schimba ceva... Dovediti ca faceti tot posibilul sa dovediti ca sunteti reabilitat!

Scrieti ca nu vreti mila si ii apreciati pe toti aceia care isi arata intelegerea pt situatia dv. Va ajuta cu ceva, in concret? Ati gasit un loc de munca? Ati gasit un avocat – sau oricare alta categorie de persoana – care s-a oferit sa lupte pt dv?

Cu regret in suflet pentru dvs.si pentru un sistem profund anacronic,dar cu respect fata de "trope_doi",nu pot decat sa fiu de acord cu cele aratate de aceasta.

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar elizachichi elizachichi Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca ContSters94352 ContSters94352 buna ziua. am fost arestat in 1998 pentru un asa zis viol cu o tipa.am fost judecat si pt faptul ca am vrut sa ma apar singur in instanta am fost condamnat si ... (vezi toată discuția)
Sunt reabilitat? Alemao Alemao Am si eu o problema care nu ma prea lasa noaptea sa dorm.In trecut am avut cateva condamnari pt furt calificat respectiv art.208-209.Ultima pedeapsa fiind de ... (vezi toată discuția)