Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Cred ca depinde mult si de atitudine. Sotul meu nu s-a dis niciodata la scoala spunand vreau, e dreptul meu. Sotul meu s-a dus, a depus sentinta de custodie comuna si a intrebat daca se poate,credeti ca, ce ma sfatuiti, cum sa-mi supraveghez copilul mai bine,cum sa fac sa-l ajut sa invete? E ceva de platit? E fondul clasei platit ? Are nevoie de carti? Vi se pare ca e bine imbracata? Lucruri de genul acesta.
Cand a fost vorba sa vada fata la ore si au aparut problemele evident ca s-a enervat dar i-a spus invatatoarei ca apreciaza tot ce face pentru fata lui si ca nu ar dori sa-i faca probleme sau sa supuna scoala la anumite presiuni.
In timp lumea si cei din jur in general incep sa observe diferentele intre un parinte sincer preocupat de copil si un parinte care cauta doar scandal si telenovela.
AgainstPAS, pentru un om dinafară este ciudat cum o proaspătă soţie este atât de înverşunată pentru drepturile soţului său asupra copilului din prima căsătorie.
Este normală întrebarea iniţiatorului topicului, el însuşi fiind în cauză, dar, în general, noile soţii ale unor bărbaţi divorţaţi cu obligaţii caută să îndepărteze soţul de "ce a fost", chiar prin limitarea legăturii soţului cu fosta soţie, fiindcă copila este exact puntea de legătură cu fosta soţie.
Apoi, omul e subiectiv, altfel comentează nefiind vorba de propriul copil, dar am convingerea că, dacă ar fi în situaţia fostei soţii al actualului soţ, altfel ar privi problema.
D-na Ony, locuiţi în aceeaşi localitate cu fetiţa soţului?
Ar mai exista 2 variante:
-dna Ony sa fie impresionata sincer de suferinta, indiscutabil reala, a sotului si sa nu aiba motive sa se teama de apropierea de "fosta".
- sau doamna, oricare alta ( sincer nu cred ca dna Ony s-ar numara in categoria acesta) sa-i cante in struna domnului tocmai pentru a-l tine aproape. Asta se intampla insa deseori inainte ca doamna sa devina sotie, caci dupa ce devine.....eheeeeeeeeeeeeee, multe intorc foaia!
Mi se pare la fel de ciudat ca un părinte, care nu e inspector şcolar şi nu sunt zilele porţilor deschise , să asiste la ore; poate am eu idei învechite sau poate este o nouă modă; la noi în localitate, sunt şcoli unde copiii sunt preluaţi de la poartă şi conduşi spre clase de angajaţii şcolii, deci părinţii sau bonele nu au acces în acele şcoli-la fel se întâmplă şi la ieşirea de la ore-în cazul soţului d-nei Ony, în acele şcoli ar avea acces după orele de program ale copiilor, cu anunţare prealabilă , la şedinţele cu părinţii sau la orele deschise cu participarea părinţilor-odată pe semestru.
Şi mi se pare că acea mamă e controlată(spionată) prin intermediul cunoştinţelor, prietenilor.
Am fost în aceeaşi situaţie, până prietenii şi vecinii au întrerupt relaţia cu el. , fiindcă a ajuns să-i deranjeze cu insistenţele lui.
Custodie minor
Vicky777
Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)