Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Doamna Proastasatului, sfatul cu medierea e in cazul nostru?
Doamna Martonze, nu sunt o noua sotie, sunt sotie de mult.
Pierderea unui copil ca in cazul acesta afecteaza o familie intreaga pentru ca tata in cazul acesta nu isi lasa durerea la usa. Afecteaza fratiorul care isi iubeste surioasa si care nu intelege de ce nu o vede si afecteaza si actuala sotie care habar nu are va zic sincer ce sa zica.
Nu sunt inversunata pentru dreptul sotului meu, sunt inversunata pentru drepturile copiilor care trec prin asta pentru ca am vazut cu ochii mei cat rau poate face asa ceva.
Ca sa va completez intrebarea userului aiai, am zis ca-mi largesc orizontul pentru ca pana acum aveam senzatia ca mamele dupa divort au doar drepturi si o duc bine merci. Am vazut insa pe acest forum ca situatia din punct de vedere legal e dificila si pentru ele daca un fost care are anumite dezechilibre vrea sa le faca probleme.
Cel mai mult aici mai mult decat sfaturile juridice cred ca ajuta ca poti privi problema din ambele parti.
As vrea sa adaug ceva, am realizat ca vorbind de cazul nostru am zugravit mereu in culori foarte sumbre pe fosta sotie a sotului meu. este normal dat fiind faptul ca am povestit lucrurile pe care le-am considerat reprezentative pentru situatia in care ne aflam acum.
Nu cred ca e o persoana rea. De fapt,cred ca daca as suna-o chiar eu la 3 noaptea sa ma ajute de urgenta cu ceva ar face-o. Parerea mea este ca nu realizeaza exact ce se intampla sau ce face. Din acest motiv cred ca mai mult decat spartul usii ar fi de ajutor consilierea, pentru amandoi, nu doar pentru fosta sotie. Cred ca ar trebui sa existe ceva,un program care sa invete doi fosti soti sa ajunga la destinatia dorita de amandoi si anume un copil fericit.
Foarte buna idee si repet, imi pare sincer rau pentru situatia prin care treceti. Sper sincer sa se amelioreze. Da, sfatul era ptr dvs, daca imi permiteti!, sper ca n-am gresit.
Doamna Martonze,stiu ca indiferent ce v-as zice dumneavoastra nu va indepartati de experientele personale.
Sotul meu vorbeste din cand in cand cu cei care i-au ramas prieteni, cu fostii vecini din bloc. Nu vorbesc neaparat de cea mica, au subiecte variate dar daca se intampla sa o vada in parc ii zic " vezi ca am vazut-o si pe a ta, tare draguta, a crescut mult, s-au jucat tare frumos pana seara". La activitatile extraoptionale a mers cu alti copii. E rau ca acel parinte dupa serbare a trimis pozele si fostei sotii dar si sotului meu? Asa cum sotul meu, cand merge la serbari si face mai multe poze le trimite si el si celorlalti parinti.
Sotul meu a vrut sa mearga la o ora sa vada cum se descurca fata. Nu face temele cu ea,nu-i controleaza caietele, e normal sa fie ingrijorat. Nu e ceva ce va mai face in viitor dar probabil daca e lasat se va duce la scoala la pauza sa o vada.
Se pare ca interventia mea din data de 07.05.2015 nu a avut succes si vad ca in continuare se posteaza cu incalcarea prevederilor Regulamentului de postare in Forum.
In acest sens :
Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administratori / moderatori in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Avertismentul va fi comunicat prin mesaj privat utilizatorului in cauza de catre administratorul / moderatorul sectiunii unde a fost constatat comportamentul nepotrivit pentru a-i da ocazia sa isi schimbe exprimarea care a dus la aplicarea sanctiunii.
In caz de nerespectare a avertismentului, utilizatorul in cauza va fi banat temporar sau definitiv. Abaterile repetate pot duce la banarea temporara sau definitiva a contului.
Custodie minor
Vicky777
Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)