avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Buna ziua

Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Asa o fi doamna, eu nu am date sa va contrazic si nici acest scop in viata! Eu doar ziceam ca daca tot incerci sa iesi din apartament prin zid de te-ai umplut de cucuie, poate ar trebui sa te muti mai la dreapta sau mai la stanga ca poate dai de usa! Pe de alta parte nici sa va feresc (nu pe dvs, e doar o formula de adresare) de cucuie nu e scopul meu in viata! asa ca alegerea e la indemna fiecaruia. Am retinut insa ca sotul dvs nu a procedat in acest sens. Nu ati vrut sa aiba succes oare?
Si, ba da dna Letitia, lucrati la arpc! Nu-i nicio rusine, fereasca Dumnezeu, dar de ce sa va lepadati inaintea ca cocosul sa cante a treia oara?
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
proastasatului, utilizator
Domnule shomo o sa caut si o sa va trimit dar nu in zilele imediat urmatoare. Le am in discutia purtata cu cineva si trebuie sa caut prin mailuri.
:offtopic: Interventie moderator

Inainte de a posta in Forum cred ca ar fi util sa cititi Regulamentul Forumului Avocatnet.ro, astfel incat sa putem evita stergerea mesajelor care nu corespund acestor dispozitii si discutiile contradictorii cu moderatorii care el sterg.

Regulamentul il gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Va multumesc pentru intelegere.
Doamna, sa ajungi sa ai un asa "succes" nu e ceva de dorit.
Imi dau seama insa ca trebuiau sa fie si persoane care procedeaza asa tocmai pentru a arata cat de gresit este acest sistem.

Sotul meu era pe punctul sa inceapa executarea silita, gasise executor judecatoresc dar ne-am interesat amandoi pe internet, chiar aici pe avocatnet si am realizat inutilitatea acestui fapt. Exact cum ati spus, nu poti restabili o legatura cu forta.

Chiar daca copilul in acel moment nu e alienat si vrea sa vina la tine si reusesti sa-l iei cu executorii tot acasa se intoarce dupa doua zile si ce viata are el acolo dupa doua saptamani pana la urmatorul program de vizita?
Iar daca nu vrea sa vina cu tine nu cumva il sperii mai tare? Nu cumva il faci mai mult sa creada in parintele care il opreste de la tine?

In acest moment, asa cum sunt legile in Romania, daca nu ai cat de cat o relatie civilizata cu fostul sot, nu poti face nimic pentru copilul tau. Nu te poti apara dar nici nu te poti lupta pentru el iar aici aveti cazul atator mame tarate aiurea prin tribunale.

Sotul meu a ales sa nu mai puna copila la mijloc.
A avut acum cativa ani o mediere la Protectia Copilului direct cu fosta sotie dar atata.
In timp, fata va creste vazandu-si tatal ori la scoala, ori pe strada, ori la serbari ori cand va absolvi. Mama nu va mai putea sa zica nimic rau de el si cel mai sigur intr-o zi va fi ea curioasa sa-l cunoasca si sa aiba o relatie frumoasa cu el.
Asa s-a gandit iar eu l-am sprijinit.
Sper ca nu ne-am inselat.

Sper insa ca pana atunci nici un parinte sa nu mai treaca prin durerea sotului meu, aceea de a alege pentru copilul lui cel mai mic rau.
Si sa nu credeti ca e linistit cu decizia luata. Se gandeste mereu ca daca va creste fata si ii va reprosa ca nu a luptat pentru ea?

Nu e usor.

Shomo, am citit eu pe internet, este o listă întreagă, căutaţi în jurisprudenţă.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)