In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o decizie definitiva, iar angajatorul emite un alt ordin de concediere, angajatul mai poate cere anularea celui de-al doilea ordin de concediere si reangajarea? ( angajatorul nu l-a repus pe angajat in situatia anterioara anularii ordinului)
MULTUMESC!
Nu stiu ce articol v-ar ajuta , insa va citez din practica judiciara:
"În ceea ce priveste momentul formularii acestei cereri, este evident ca cererea de reintegrare trebuie formulata o data cu contestatia.
Acest lucru rezulta din chiar dispozitiile art. 78 al.2 din codul muncii, potrivit carora: „la solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile în situatia anterioara emiterii actului de concediere”.
Aceste prevederi reglementeaza momentul la care se poate dispune reintegrarea, respectiv odata cu anularea concedierii, instanta va dispune si reintegrarea salariatului.
În consecinta, reintegrarea nu poate fi dispusa ulterior, în cadrul unui proces separat."
Dosar Nr. 374/CM/ (18.06.2009 - Tribunalul Constanta; Hotararea nr. 541 din 16.09.2008, Pronuntata de Curtea de Apel Iasi)
Practica judiciara nu constituie izvor de drept, instantele de judecata neavand obligatia sa tina cont de aceasta.
Buna seara,
Nu stiu daca mai aveti mesajele anterioare, insa v-am rugat acum cateva luni sa imi aduceti cateva lamuriri legate de un proces, un proces pe care l-am pierdut, asa cum ati anticipat si dvs., intrucat avocatul a cerut anularea ordinului prin care am fost data afara, dar nu a cerut si reintegrarea mea in functia avuta anterior. Mentionez ca procesul a avut 2 etape: in prima etapa am castigat procesul, dar din cauza faptului ca nu s-a cerut reintegrarea, contractul individual de munca a incetat de drept la data pronuntarii definitive a primei sentinte; a doua etapa fiind reprezentata de alte 2 procese pe care le-am pierdut pt ca avocatul nu a cerut si reintegrarea, ci numai anularea ordinului.
Consider ca avocatul nu m-a reprezentat corect, fiind acum intr-o situatie delicata, fara loc de munca.
As avea sorti de izbanda daca l-as da in judecata?
Nu sunt in domeniu si nu cunosc procedurile, tocmai de aceea mi-am luat avocat care sa-mi apere interesele si sa faca totul pentru a castiga procesul.
Dumnealui si-a dat seama de greseala facuta in momentul in care eu am primit al doilea ordin de disponibilizare, apoi a solicitat Curtii de Apel o lamurire a situatiei care, logic, nu era in favoarea mea. Ulteror, a declansat alte 2 procese pentru aceeasi speta, piezandu-le pe amandoua in luna august a acestul an.
Nu trtebuie sa aveti prea multe cunostinte juridice, insa mi se pare logic ca atat timp cat se contesta o decizie de incetare a raportului de munca sau de serviciu sa se stie de la inceput daca se solicita sau nu si reintegrarea.
Daca dvs nu ati solicitat avocatului sa introduce in cererea de chemare in judecata, atunci consider ca acesta nu are nicio vina.
Daca i-ati solicitat asa ceva si nu a facut-o, atunci avocatul poarta o vina.
Reintegrare
o_zonne
In cazul in care am castigat anularea deciziei de concediere conform art 78 pentru ca era in concediu medical si am fost concediat ilegal si netemeinic, iar in ... (vezi toată discuția)