Prietena mea lucreaza la o firma cu sediul in Targu Mures si punct de lucru in Ilfov. La contractul de munca cu perioada nedeterminata s-a facut un act aditional in care s-a trecut perioada de proba de 90 zile. Ieri a vrut sa faca o notificare scrisa in care sa anunte angajatorul cu privire la decizia de a inceta lucrul la respectiva firma conform art. 31 alineat 3, dar angajatorul a refuzat invocand contractul de munca si obligativitatea celor 20 zile de preaviz.
Contractul si actul aditional sunt incheiate pe 24 februarie 2015. Intrebarile mele sunt:
- cum poate proceda sa notifice angajatorul cu privire la incetarea lucrului dat fiind ca firma este din Targul Mures si punctul de lucru este in Ilfov? Se poate trimite o scrisoare cu confirmare de primire la sediu? Sau se poate lasa la punctul de lucru cu numar de inregistrare?
- daca angajatorul refuza in continuare sa tina cont de acest lucru si invoca in continuare obligativitatea preavizului, care sunt pasii urmatori? Se face o sesizare la ITM?
Despre perioada de proba
bbt
Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba.
In cazul ... (vezi toată discuția)
Inregistare revisal
chrys90
Buna ziua,
daca contractul individual de munca nu a fost inregistrat in revisal,mai sunt sanse sa pot recupera banii pt perioada lucrata15 zile?
am solicitat ... (vezi toată discuția)
Demisie
toma valy
Buna ziua. lucrez la firma aceeasta din decembrie anul trecut astazi am fost la medicul de familie si am aflat ca nu mi sa platit darile catre stat fiind in ... (vezi toată discuția)