buna ziua si dori si eu daca se poate cateva informati pt ca sunt tare confuza ce o sa se intample ,sotul meu a avut accident intr-o localitate ,mergand cu masina o femeie i-a sarit in fata masini si a lovit-o nu a fost pe trecerea de pietoni ,vroia sa-l atentioneze pe sotul ei ca vine masina deoarece sotul ei iesa cu masina din garaj cu spatele si s-a speriat foarte tare ,oricum nu se intampla nimica deoarece sotul ei era pe partea stanga si sotul meu era pe dreapta si ea era tot pe dreapta ,dar s-a panicat si a crezut ca v-a iesi si se vor tampona asa ca mai bine a sarit ea in fata masini,a vazut-o ca vrea sa traverseze a pus frana tare a luat piciorul de pe frana si iarasi a iesit in fata masini si atuncia a lovit-o,a avut 24 de m de franare, asi dori sa stiu care ar putea fi consecintele pe care le poate suporta sotul meu ? si cam cat dureaza tot procesul si expertiza? si cand vor elibera dovada pt a repara masina ?va multumesc!!
a avut 3-4 zile de spiatalizare un picior pupt si ceva leziuni la cap ,au trecut 3 sapt si nu ne-au dat inca dovada pt a fi reparata masina maine ne-au sunat sa mergem sa semnam dosarul ,oare se va gata totul sau va mai dura,procesul verbal inca nu a fost dat sa-l semnam si nu ne-au spus nimica care este vinovat sau a cui este vina
politia din alba dupa aciident nu stiau ce sa faca daca sa-i ieie carnetul si au sunat pe cineva mai sus si a intrebat daca a fost pe trecere de pietoni ia spus ca nu si atuncia a spus sa nu i-l suspente.
din cate cazuri a-ti mai intalnit puteti spune cu aproximatie cam cat ar fi avut sotul la ora la 24 de m de franare din cate cazuri ati avut,sotul meu nu stie exact pt ca nu a fost masina lui si nu a putut aproxima,a fost dusa sa vada daca franele sunt bune si i-au iesit bine.
va multumesc
Va sfatuiesc sa mergeti impreuna cu un avocat la politie. Si daca nu va convine ceea ceea ce au scris in acel dosar organele de politie sa nu semnati.
Nu ne-ati spus daca ati dat vreo declaratie in legatura cu cele intamplate....
avem deja un avocat maine la 9 a spus sa mergem la cabinet nu stiu daca va veni cu noi sau nu poate doar sa ne sfatuiasca ce sa nu semnam,declaratie o dat sotul meu atuncia ,la martori nu le-a luat declaratie or mai fost inca 2 pers in masina cu sotul,pe strada nu a mai fost nimeni din partea ei nu a vazut nimeni ce s-a intamplat
Dupa cate repetari de sfaturi ati primit, cred ca ati invatat pe derost ce aveti de facut.Eu nu mai pot adauga ,decat raspunsul cu privire la p.v.: - in cazul unui accident cu victime, politia nu intocmeste/elibereaza p.v. de contraventie obisnuit, ci incepe cercetarile intocmind un dosar ce se va fi supus judecatii in instanta penala.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa va elibereze dovada pt. reparatie.Dupa cum ne-ati explicat, politistii de caz nu prea se pricepeau.Avocatii obisnuiesc sa va ia intai pretul unei consultatii si abia apoi sa negociati contractul de reprezentare.(la fel cu unii reparatori care factureaza si constatarea separat fata de reparatia efectiva).Nu-i condamnati, suntem in economia de piata si fiecare se descurca/chiverniseste cum poate.
Cu ocazia vizitei la politie (cu sau fara avocat), solicitati dovada necesara reparatiei, conform Codului Rutier.
am fost ieri la politie,dar dupa cum se intampla in romania nu era acolo cel care se ocupa de caz asa ca ne-a pus sa ne intalnim in fata unui liceu ,am mers cu stagiata doamnei avocat sa vada ce ne da sa semnam,cand ne-a vazut a fost tare alarmat domnul polititst spunea hai semneaza repede nu ai ce citi era procesul verbal ,ca trebuie sa predea procesul ca de maine intra in concediu etc.abia am reusit sa-l facem sa il aduca mai tarziu la politie sa-l vada si doamna avocat sa-l citeasca ea ,spunea nu vezi ca esti nevinovat dar nu scria nici unde asta ,scria doar ca victima a trecut prin loc nepermis.
am fsot la ploitie si la citit doamna avocat si intre timp spunea ca a fost sotul doamnei accidentate si cu ea si ca spuneau ca putea fi evitata si ca o avut viteza mare sotul si multe altele,avocata ne-a sfatuit sa o sunam sa vedem cam ce vrea sa o intrebam cum se simte si asa am si facut,la care ea se da de gol ca a fost sotul iei si cu fratele lui care este politist si sau uitat peste pozele iesitte si la dosar au voie?nu ne-au dat nici acuma dovada sa reparam masina,scria in procesul verbal ca are 90 de zile de recuperare asta afecteaza la ceva ca are asa de multe zile?ca spitalizare are putine.dar ce-i mai interesant ieri spunea sotului ca ea era pe partea stanga a strazi nu stiu de ce si ce a fost invatata dar era pe dreapta ca se vede clar ca masina ii lovita in dreapta si piciorul ei este stangul ,ea inca nu a dat declaratia.