EduardNec a scris:
incercau in plus sa ma minta in fata ca nu aveam voie sa depasesc ca era intersectie cu un drum comunal acolo .... si ca linia discontinua nu inseamna ca am voie sa depasesc
Chiar daca este intersectie atunci cand este linie discontinua ai voie sa depasesti.
Daca este noapte te uiti dupa intersectii sau dupa marcaje si indicatoare rutiere? In localitati nu exista indicatoare de "intersectie cu un drum fara prioritate" astfel ca te orientezi dupa marcaje.
Altfel la trecerea printr-o localitate aflata pe DN inaintea tuturor intersectiilor ar trebui sa fie trasata linie continua pe o lungime de 50 m.
Sunt multe in favoarea lui @EduardNec, balbaielile celuilalt conducator auto, utilizarea functiei (sunt jandarm! adica...), folosirea functiei in aflarea de informatii despre el, partizanatul politiei locale.
Eu imi mentin parerea, daca celalalt nu intelege sa rezolve amiabil, intelegere cred ca a fost suficienta, nu ramane decat calea justitiei.
Ce nu am aflat pana acum, daca a fost intocmit dosar penal sau daca a fost facut vreun proces verbal de contraventie!