Buna ziua,
Astazi in timp ce ma aflam in drum spre munca m-am angajat in depasirea regulamentara a unei masini, in timp ce jumatatea masinii mele era paralela cu jumatatea din spate a masinii pe care o depaseam acesta a virat brusc stanga (fara sa semnalizeze) ca sa intre pe o strada laturalnica, in acel moment am efectuat manevra de evitare (adica am tras si eu stanga de volan) am evitat accidentul dar dupa ce am tras inapoi dreapta am pierdut controlul masinii si am intrat in decor izbind 3 copaci mici care i-am rupt si in final m-am oprit intr-un prun. Vinovatul a plecat imediat de la locul accidentului si in dreptul meu a oprit un domn cu un renault megane bej (model de prin anul 2006-2007 nu stiu exact cum se numeste) si mi-a spus numarul de inmatriculare al vinovatului dupa care a plecat (nu mai gandeam normal in momentul ala si tremuram de parca aveam parkinson din cauza sperieturii, asa ca nu m-am gandit sa-i cer numarul de telefon). Am sunat la politie si a venit cel mai apropiat echipaj care mi-a luat o declaratie si o proba cu etilotestul din care a reiesit ca am 0.00 alcool in aerul expirat. In cele din urma am reusit sa il gasim pe vinovat dar acesta nu isi recunoaste vina. Cu toate astea el a declarat ca si-a semnalizat intentia de a vira stanga si a franat (de franat a franat dar brusc de semnalizat nici urma) si a tras de volan in stanga dupa care a vazut o masina ca l-a depasit (de aici reiese ca nu s-a asigurat inainte de a vira). Domnul politist a spus ca nu are ce sa ii faca pentru ca nu am martori si masina lui nu are nici cea mai mica zgarietura si nu se poate lega de el (in momentul de fata ma chinui sa-l identific pe domnul din renault megane bej) si ca nu pot face nimic altceva decat sa il dau in judecata.
Doresc sa imi spuneti daca in cazul in care nu gasesc martor am vre-o sansa in cazul in care incep sa ma judec cu el, daca prin faptul ca a declarat ca nu s-a asigurat imi cresc sansele si care ar fi durata unui astfel de proces.
Va multumesc din suflet si sper din toata inima sa nu mai intalneasca nimeni astfel de bizoni pe strada, orice detalii care credeti ca ar putea fi de folos pentru un raspuns va rog sa intrebati si voi raspunde imediat.
Politisti trebuiau sa intocmeasca oricum un PV de constatare a accidentului deoarece pot aparea complicatii ulterioare - de exemplu prunul acela nu mai da roade anul acesta si f probabil ca soferul s-a vatamat (macar o vanataie de la centura de siguranta) .
Politisti tebuiau .de asemenea ,sa deschida dosar penal pt autovatamare ,dosar finalizat cu NUP si in ~6 luni primesti acasa sentinta judecatoreasca cum ca ,autovatamarea nu se pedepseste ' .
Aveti grija sa inregistrati data,ora si minutul cand a-ti telefonat la 112 . Acum urmeaza un proces dar inainte punetii in vedere autorului moral al accidentului acest fapt (alti bani ,alta distractie) .
Si daca nu a fost contact intre masini ,se considera raport de cauzalitate care a condus la producerea incidentului .Dar avocatul stie mai bine .
e cuvantul tau contra cuvantului lui, farate-miu la fel a patit, cu camion de 40 T au fost mai mari daunele, el cu coloana fracturata, dar fara martori si fara sa-l fi atins p-ala... ramai pagubit, avem legi ce apara alesii nostri sa fure linistiti...
Cel putin trebuia sa va dea politistul o dovada de reparatie. Asta inseamna ca exista un punct de plecare in dosarul politiei. Daca a fost considerat eveniment simplu trebuie sa aveti un proces verbal pe care o puteti contesta in instanta. Daca nu ati primit alt document e posibil sa fie inregistrat ca si caz penal si veti primi o comunicare de la Parchet. Daca e asa reveniti si sa ne relatati cum a fost clasat.
Am primit autorizatie de reparatie, domnul politist mi-a spus clar ca el din punctul asta nu mai poate face nimic si ca ma crede si pe mine si pe el, in lipsa altor dovezi si ca singura mea sansa este sa il dau in judecata, ca e posibil sa am o sansa ca a declarat practic ca nu s-a asigurat.
Am discutat cu vinovatul si cel mai probabil o rezolvam pe cale amiabila, astfel nu-mi pierd timpul si banii in instanta.
Va multumesc inca o data pentru ajutor si va tin la curent cu modul in care evolueaza situatia.