avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,

Sunt angajatul unei companii de 7 luni de zile, timp in care am strans 12,25 zile de concediu de odihna, din care m-am bucurat doar de 5 zile. Pot invoca rezilierea contractului de munca pentru faptul ca nu mi se aproba o zi de concediu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 2 Iunie 2015
Zilele de CO neefectuate la fostul angajator vi se vor compensa in bani de catre acesta la incetarea c.i.m. , nu se pot reporta la un nou angajator.

.. daca mi se va refuza cererea fara a mi se da un motiv ce mai pot face?

Va puteti depune demisia fara preaviz.
Am revenit cu un update.

Am primit un raspuns la cererea mea de concediu tot verbala : "serviciul este servici. Pentru a ti se aproba aceasta cerere trebuie sa iti rezolvi sarcinile de munca in avans."
Tin sa precizez ca lucrez intr-o echipa formata din 3 persoane, iar sarcinile mele ar putea fi acoperite de catre acestia.

Va multumesc
Acesta nu este un motiv pentru a se refuza dreptul la CO unui salariat.

Depuneti in scri
s solicitarea de acordare a CO.
Am depus-o in scris si semnata, si nu mi-a fost semnata.
Aveti un numar de inregistrare la cererea dvs?

Alte discuții în legătură

Concediu odihna în preaviz la patron ciorax ciorax Buna dimineata. În data de 16 Mi-am depus preavizul la locul de munca. Lucrez de aproape 4 luni. La patron. Mi s-a spus sa fac cerere de preaviz, si după ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cristina1610 cristina1610 buna seara, ma adresez celor care se pricep la codul muncii...pe data de 18.11.11 mi am dat demisia...din cauza unor situatii tensionate, am refuzat sa ma ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, ... LOPY LOPY Este posibil ca după ce am inaintat cerere de concediu de odihnă, în aceeași zi,angajatorul să dea o decizie de restrângere a activității și implicit ... (vezi toată discuția)