AVLIL a scris:
Doamna, mergeti la un avocat, caci actiunea aratata de colegul depinde de raspunsul la intrebarile puse de mine.
Ce ne spuneti dv. e contradictoriu si, pe alocuri, nelegal.
Pretul e in bani sau in folosinta... mare diferenta. Folosinta scrieti ca va fi, apoi ca a fost... mare diferenta. Pentru ca pare ca societatea s-a radiat si n-a mai fost folosita constructia 10 ani de societate.
Terenul a fost proprietatea societatii, dar n-a fost trecut la active, asta nu e legal.
Aveti acte ca e proprietatea dfv., dar vi se cere o hotarare... pentru ca, in realitate, nu aveti acte de proprietate si pentru ca, e posibil, sa fi facut actele astea cu niste riscuri. Nu stiu, nu pot ghici de ce au fost asa alambicat intocmite. Fara cap si fara coada.
As continua dezbaterea aici, insa nu am date corecte si coerente, aveti nevoie sa va vada cineva actele cu ochi de jurist.
Cel mai probabil, dvs nu ati inteles speta in discutie. Am reformulat raspunsurile si am venit cu detalii, "colegul", la care faceti referire a inteles foarte bine si a formulat solutii pertinente.
Banuiesc ca stiti ce este o superficie si o cesiune. Am prezentat cronologia faptelor si actelor.
In anul 1997 s-a incheiat un contract de cesiune, construire si constituire drept de superficie (inte persoana mea si o societate). In anul 1998, dupa ce eu am construit o hala pe terenurile societatii in cauza, am incheiat un proces verbal cu persoana juridica, in care se consemneaza ca, ce din urma preia constructia edificata de mine, in vederea desfasurarii activitatii. Totodata, in procesul verbal, se mentioneaza ca la expirarea perioadei de 10 ani, de la data semnarii actului, persoana juridica, se obliga sa vanda terenurile aflate sub constructie, proprietatea mea, pretul vanzarii urmand a fi considerat achitat integral, in contul si in considerarea folosintei constructiei timp de 10 ani. In anul 2008 s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, certificata de un avocat, in care se consemneaza clar, ca pretul a fost achitat integral de catre promitenta-cumparatoare, pretul fiind constituit din folosinta constructiei timp de 10 ani, de catre promitenta-vanzatoare, respectiv persoana juridica, In contul si in considerarea pretului, promitenta-vanzatoare a folosit constructia timp de 10 ani, pretul vanzarii fiind achitat integral.
Terenul a fost proprietatea societatii, dar nu putea fi trecut la inventar de patrimoniu, din moment ce in cartea funciara, la cadastru erau inscrise toate drepturile mele, cesiune, superficie si promisiune de vanzare cu data certa.