Patrick_ a scris:
Înainte de vă gândi care va fi obiectul acțiunii în instanță, gândiți-vă cu cine vă veți judeca.
Într-o acțiune care ca obiect pronunțarea unei hotărâri care ține loc de contract autentic este chemată în judecată partea din antecontract care refuză să încheie contractul. Dacă partea respectivă este decedată pot fi chemați în judecată moștenitorii.
În cazul D-voastră, „partea” din antecontract este lichidată, adică „decedată”. Pe cine veți chema în judecată? Cine sunt „moștenitorii” societății, adică cine sunt persoanele care au preluat patrimoniul societății?
Eu nu am dubii, in ce priveste actiunea si obiectul ei. Intrebarea, pentru care am deschis topic, era, daca exista si o alta solutie, pentru a ma achita de obligatiile fiscale, pentru a ma incadra in categoria de "bun proprietar" si "bun cetatean", cum bine spunea cineva anterior.
Reformulez, avand in vedere ca nu am nici un fel de litigiu, cu o persoana fizica sau juridica, in prezent nimeni nu imi tulbura posesia imobilului, actele incheiate nu sunt contestate, prin urmare, nu gasesc motivul unui proces civil.
Cand am spus "decedata", m-am referit la persoana juridica. Pesoana fizica, fostul administrator, este in viata si nu contesta actele incheiate pe perioada mandatului sau de administrator. Patrimoniul fostei societati a fost lichidat si distribuit creditorilor, de catre lichidator, prin judecatorul sindic.