avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Calcularea zilelor in dreptul comun
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Calcularea zilelor in dreptul comun

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la o prevedere din 'Legea privind protectia dobanditorilor cu privire la unele aspecte ale contractelor purtand asupra dobandirii unui drept de utilizare pe durata limitata a unor bunuri imobiliare'. Art. 6 para.1 lit. a) precizeaza ca dobanditorul are dreptul sa denunte unilateral contractul fara a fi necesara invocarea vreunui motiv, in termen de 10 zile calendaristice de la data semnarii lui de ambele parti contractante sau de la data la care partile au semnat un antecontract, dupa caz. Termenul de 10 zile se calculeaza conform dreptului comun.
As dori sa stiu cum se calculeaza zilele (lucratoare/nelucratoare) conform dreptului comun.

Va multumesc,

Oana Craciun
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 10:59, 17 August 2009
In acest sens, impotriva unei hotarari primite ,spre exemplu, in data de 1 al lunii , putand depune apel in 15 zile , aceste 15 zile de la 1 expira in data de 17 ? Apelul depus in 17 este depus in termen ?
Regret nespus de mult , ca nu primesc un raspuns adecvat .Cele trei zile sunt cinci zile , pentru ca nu intra in calcul nici prima zi (vineri) si nici ultima zil (marti),intrand doar CELE TREI ZILE , in care trebuie efectuata plata cautiunii ,adica sambata , duminica si luni (orele 24) ,pentru ca lunea este zi de lucru , si aceste zile sunt cele trei zile intreg (3x24 ore) , care intra in calcul. Matematica este o stiinta exacta , si nicidecum nu pot avea loc abateri de nici un fel de la o problema de matematica de clasa a I-a , indiferent cum incercam sa sucim .
Regret nespus de mult ca nu ati inteles.
Daca doriti verificarea celor spuse de mine mai sus, mergeti va rog la instanta si intrebati la registratura de ex., cum se calculeaza cele 3 zile pentru plata cautiunii si vedeti daca termenul de 3 zile inceput vineri, expira marti si ca plata efectuata in aceasta zi este valabila.
Dupa aceea, va rog sa reveniti pe site si sa ne comunicati si noua care este raspunsul corect din matematica de clasa I...
Din pacate, eu am facut si TCM-ul astfel ca am "inghitit" multa matematica in cei 17 ani de scoala (excluzand dreptul), astfel matematica este una unica, pura si simpla, totul este sa o intelegi... ;)
Dupa mustrare am inteles. Suma de trei , in interpretare unica , pura si simpla se exprima cu suma de cinci . Multumesc .
handsu a scris:

In acest sens, impotriva unei hotarari primite ,spre exemplu, in data de 1 al lunii , putand depune apel in 15 zile , aceste 15 zile de la 1 expira in data de 17 ? Apelul depus in 17 este depus in termen ?


Da, este depus in termen apelul pe data de 17.

Alte discuții în legătură

Explicatie handsu handsu Cum se explica formula :[b]in trei zile[/b]?Presupun, posed corespunzator notiunile din limba romana,in care sens in trei zile inseamna inauntrul unui termen ... (vezi toată discuția)
Termenele handsu handsu O hotarare judecatoreasca stabileste obligatia reclamantei de a plati cautiunea in termen de trei zile ,iar aceasta nu se conformeaza , hotararea devine ... (vezi toată discuția)
Calcularea termenelor handsu handsu Ce aplicatiune practica are termenul de 15 zile , de expl.? Conform art. 101 alin.1 Cod procedura civila nu intra in socoteala [b]nici ziua in care a ... (vezi toată discuția)