avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a unui cablu electric subteran apartinand unei firme de telefonie mobila

In curtea mea am gasit un cablu electric subteran.Cei de la Renel mi-au comunicat ca apartine firmei Vodafone si alimenteaza o statie GSM.le-am solicitat celor de la Vodafone,prin e-mail(publicrelations_ro@vodafone.com) sa vina la fata locului ptr. a gasi o solutie de deviere a cablului intrucat trebuie sa fac lucrari de excavatii-constructii.N-au respectat termenul propus de mine (15 zile) ,mai mult, nu m-au contactat.Ce sa fac caci stau pe loc cu lucrarile mele iar o actiune in instanta a fi de durata? Fac precizarea ca acest cablu a traverseaza proprietatea mea fara acordul meu....Va multumesc !. #-o
..."liamic43","Cyan" -Va multumesc amandurora !!!..Oricum ,ma intreb daca fostul propr.a dat un acord acesta nu mai poate fi pus in discutie.Nu inteleg rolul ARNC.In fond santem doi proprietari,eu al terenului si fima Vodafone a cablului ?
Situația este așa:
d-voastră ați preluat terenul(ați cumpărat) cu toate sarcinile lui. Dacă proprietarul anterior de la care ați cumpărat, a permis trecerea pe proprietate a cablului, în continuare și d-voastră trebuie să permiteți acest lucru.
Relația care este, este între o persoană fizică -d-voastră- și un furnizor de rețea publică de comunicații, prin urmare execută un serviciu public. Și din cauza aceasta există obligația de a permite instalarea acestor cabluri pe proprietate privată sau publică cu sublinierea faptului că există necesitatea acordului proprietarului sau o hotărâre jud.
ANCOM este instituția de reglementare și administrare comunicații (am scris eu greșit ANRSC) și care v-ar putea da informații asupra cablului instalat pe propr. d-voastră
Din păcate, la noi , spre deosebire de tările civilizate, interesul general primează în dauna interesului și propr. private.
liamic43 a scris:

Situația este așa:
d-voastră ați preluat terenul(ați cumpărat) cu toate sarcinile lui. Dacă proprietarul anterior de la care ați cumpărat, a permis trecerea pe proprietate a cablului, în continuare și d-voastră trebuie să permiteți acest lucru.
Relația care este, este între o persoană fizică -d-voastră- și un furnizor de rețea publică de comunicații, prin urmare execută un serviciu public. Și din cauza aceasta există obligația de a permite instalarea acestor cabluri pe proprietate privată sau publică cu sublinierea faptului că există necesitatea acordului proprietarului sau o hotărâre jud.
ANCOM este instituția de reglementare și administrare comunicații (am scris eu greșit ANRSC) și care v-ar putea da informații asupra cablului instalat pe propr. d-voastră
Din păcate, la noi , spre deosebire de tările civilizate, interesul general primează în dauna interesului și propr. private.

Daca terenul avea o sarcina, aceasta reiesea din extrasul de carte funciara necesar la notariat in momentul perfectarii actelor. In absenta acesteia, cumparatorul nu este in nici o relatie cu nimeni.
Daca Vodafone avea intr-adevar un drept asupra terenului, cu siguranta isi intabula acest drept.
...Nu exista sarcini notate in CF.atunci cum scap de cablul acesta caci ma incurca pur si simplu ...Altfel spus ce mijloace legale am la indemana?
exista o lege data in 2012 referitoare la despagubiri.

Alte discuții în legătură

Cablu electric petrutaecaterina petrutaecaterina buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Estimare daune (materiale?) pentru incalcare de proprietate - operator telecom care a tras un cablu electric pe terenul meu fara a-mi cere permisiunea lsplsp lsplsp Va salut, O prima întrebare rapida, dacă ar trebui sa intentez un proces unui operator de telecom și cam ce daune as fi îndreptățit sa ... (vezi toată discuția)