avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a unui cablu electric subteran apartinand unei firme de telefonie mobila

In curtea mea am gasit un cablu electric subteran.Cei de la Renel mi-au comunicat ca apartine firmei Vodafone si alimenteaza o statie GSM.le-am solicitat celor de la Vodafone,prin e-mail(publicrelations_ro@vodafone.com) sa vina la fata locului ptr. a gasi o solutie de deviere a cablului intrucat trebuie sa fac lucrari de excavatii-constructii.N-au respectat termenul propus de mine (15 zile) ,mai mult, nu m-au contactat.Ce sa fac caci stau pe loc cu lucrarile mele iar o actiune in instanta a fi de durata? Fac precizarea ca acest cablu a traverseaza proprietatea mea fara acordul meu....Va multumesc !. #-o
Fostul proprietar a vandut un teren cu sarcini ,nu unul fara . Ca stia de ele sau nu stia ,asta nu este problema dvs .
Notificati proprietarul cablului prin scrisoare cu confirmare de primire ca doriti sa faceti sapaturi la dvs pe proprietate si doriti ca ei sa devieze cablul . Mentionati ca doriti sa primiti un raspuns la aceasta cerere in termen de x zile ,iar daca nu primiti raspunsul in termenul indicat ,considerati ca raspunsul este negativ - adica nu deviaza,nu nimic .
Tehnologia actuala permite saparea unor tuneluri lungi de zeci de metri cu costuri normale (un utilaj si 2 oameni) - tunelarea se foloseste pt a nu intrerupe traficul (trecerea unui cablu pe sub autostrada de exemplu) - iar daca este o casa de vacanta nici nu sti cand s-au facut lucrarile .
Sa nu cumva sa va atingeti de cablul de pe terenul dvs .
Lucrarea de față- cablu subteran comunicații - este o așa numită servitute administrativă care este de interes public,. Din această cauză am precizat că forumistul trebuie să ia legătura cu instituția care răspunde de comunicații -ANCOM - pt, a stabili când , și cum a fost amplasat acest cablu- dacă are AC și acord încheiat cu fostul proprietar. Devierea cablului de utilitate publică nu se poate face după cum vrea fiecare-săpăm un șanț și îl punem alăturat. deoarece nu este proprietar al cablului.
Raportul juridic care intervine în acest caz este între o societate care eexercită un serviciu public-VODAFONE și proprietarul terenului.Am arătat că era nevoie de încheierea unui contract cadru de care fostul proprietar știe sau nu știe.
bobota viorel a scris:

.in ce priveste o discutie telefonica aceasta nu tine locul unei notificari....

"accidentati" un pic cablul ca pentru un sapat la vinete , sa vedeti ce repede se notifica singuri din oficiu
bobota viorel a scris:

..."liamic43","Cyan" -Va multumesc amandurora !!!..Oricum ,ma intreb daca fostul propr.a dat un acord acesta nu mai poate fi pus in discutie.Nu inteleg rolul ARNC.In fond santem doi proprietari,eu al terenului si fima Vodafone a cablului ?

probabil fostul propietar si-a dat acordul contra unui avantaj financiar , daca s-a schimbat propietarul cred ca ar trebui renegociata intelegerea
Sunt 2 proprietari- unul, d-voastră , proprietate privată (de care , cu toate vorbele frumoase , CEDO, art,1 al Protocol 1, art.44 Constituție, statul nu dă doi bani) și celălalt proprietar , al cablului care execută un serviciu de utilitate publică(deși este societate privată ).Deoarece la data când a fost executată lucrarea VODAFONE, probabil a solicitat acordul proprietarului(sau poate nu a solicitat și din cauza aceasta va fi obligat să efectueze cu cheltuială proprie devierea de cablu) atunci d-voastră veți fi obligat să suportați cheltuielile cu această deviere.
Vedeți art. 19 al L.154/2012 care prevede obligația operatorului - VODAFONE- să reașeze amplasarea cablului deoarece d-voastră, proprietarul, veți construi. Din această cauză v-am indicat să luați legătura , în scris și eventual audientă, cu ANCOM care vă poate furniza datele cu privire la cablul respectiv și poate da dispoziție de deviere a acestuia.

Alte discuții în legătură

Cablu electric petrutaecaterina petrutaecaterina buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric ... (vezi toată discuția)
Situatie cadastrala complicata - greseala primarie, suprapunere cu drum si conducta de apa cpx cpx Buna seara, Doresc sa achizitionez o parte a unui teren (aprox 20*40m) ce are in vecinatatea stanga drum pietruit (pamant batatorit) pe toata lungimea lui, ... (vezi toată discuția)
Estimare daune (materiale?) pentru incalcare de proprietate - operator telecom care a tras un cablu electric pe terenul meu fara a-mi cere permisiunea lsplsp lsplsp Va salut, O prima întrebare rapida, dacă ar trebui sa intentez un proces unui operator de telecom și cam ce daune as fi îndreptățit sa ... (vezi toată discuția)