avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac?

Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, pentru o distrugere. In luna februarie 2015, mi se comunica o incheiere finala (dezinvestire) penala, pronuntata in camera de consiliu, potrivit careia ,,Respinge ca neintemeiata plangerea,, mentine cele doua ordonante, respectiv a procurorului si prim procurorului, obligandu-ma la cheltuieli de judecata.
Definitiva.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac mai departe, mai am vreo cale de atac si care este aceasta? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: aurel2015 , utilizator 15:52, 16 Iulie 2015
Va multumesc pentru intrebare; am omis sa va spun ca nu am primit ordonanta prim procurorului la adresa mea de domiciliu, afost expediata pe adresa celui care mi-a produs distrugerea ( un vecin care nu mi-a spus), am observat acest lucru dupa ce am consultat dosarul la judecatorie, inainte de sedinta camerei preliminare. Tocmai din acest motiv m-am adresat instantei de judecata, pentru ca nu am primit in termenul legal raspunsul prim procurorului. Cu permisiunea dumneavoastra revin la raspunsul pe care mi l-ati dat, activitatea judiciara in cauza mai poate fi atacata la alta instanta; nu am pregatire juridica insa, nu vad normal faptul ca judecatoria sa emita o incheiere definitiva si irevocabila, totusi mi s-a produs un prejudiciu moral si mai ales material.
Bun, dar: 1)la judecatorie ati fost citat, ati participat la termene? 2)aveti hotararea judecatorului de camera preliminara, ati citit motivarea? Acolo ce este scris?

P.S. Observati ca dvs. insistati pe "sa se faca dreptate", iar eu insist pe respectarea etapelor procedurale, care daca au fost respectate, nu mai aveti ce sa opuneti.
Buna ziua! In motivare este scris: ,,Respinge ca neintemeiata plangerea. Mentine cele doua ordonante, respectiv a procurorului de caz si a prim procurorului parchetului.
Definitiva.
Stiu ca este nedrept, dar nu mai aveti cale de atac.
Mai este posibil in cazul în care au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea, sa depuneti un memoriu la procuror si acesta sa redeschida UP.
Va multumesc, insa este un termen pentru a depune memoriu la procuror sa redeschida UP, in cazul in care au aparut fapte sau imprejurari noi din care rezulta ca a disparut imprejurarea pe care s-a intemeiat clasarea?

Alte discuții în legătură

Sentinta judecator camera preliminara- cale de atac? vodzila57 vodzila57 Buna seara, Am avut o plangere penala care a fost solutionata cu clasarea cauzei pentru implinirea termenului de prescriptie, total nemotivat. Am facut ... (vezi toată discuția)
Hotararea definitiva in penal cristinabirche cristinabirche Buna ziua Este vorba de plangerea impotriva solutiei de neurmarire la instanta respinsa ca nefondata,desi dosarul nu este completat! Am rugamintea sa imi ... (vezi toată discuția)