avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz presedinte bloc - va rog ajutor / sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz presedinte bloc - va rog ajutor / sfat

Buna seara,

Imi cer scuze pentru ca nu stiu unde sa incadrez aceasta intrebare dar am fost martorul unei situatii incredibile si am nevoie de un sfat / ajutor.

Acum 2 ore vecina de palier m-a anuntat ca are scapari teava de gaz din apt ei. Am verificat si apartamentul era o mare punga de gaz. Puteai auzi cum iese prin teava. Am sunat imediat la 112 unde am fost directionat catre pompieri si Distrigaz. Intai a venit echipa de pompieri care a inchis racodrul catre aragaz dar cand a venit si Distrigaz am aflat ca sunt scapari inclusiv din robinet pentru ca este vechi. Prin urmare a fost inchisa teava de gaz a blocului si domnul de la Distrigaz a spus ca Presedinta de bloc are contract cu o companie care poate veni si repara atat teava si sa monteze si un racord nou. Am sunat presedinta si in secunda in care i-am spus ce s-a intamplat a inceput literalmente sa urle la mine (exista martori) si sa spuna, citez "o sa platesti din buzunarul tau pana nu o sa mai poti, costa enorm sa se dea drumul la gaze, ai facut o prostie colosala, cand ai simtit miros de gaz trebuia sa ma suni pe mine intai si nu la 112". Va spun sincer ca am ramas masca si tot ce am putut sa ii spun a fost ca o reclam la politie pentru amenintari. Tot episodul s-a intamplat acum o ora. Ce fac in acest moment? Nu cred ca e normal ca in fata unui astfel de pericol - usturau ochii de la cat gaz era in apartamentul vecin - sa nu sun imediat la 112. Am anuntat imediat reprezentantul Distrigaz care era inca in apartamentul vecin si acesta a spus ca daca exista un contract legitim cu compania care monteaza racorduri atunci ei pot da drumul la gaze. Nu stiu ce contracte a incheiat doamna Presedinta dar in acelasi timp as vrea sa stiu daca o pot actiona legal pentru amenintarile facute telefonic si in prezenta martorilor (vecina care mi-a dat nr de telefon al Presedintei si care a auzit discutia).

Orice sfat / idee m-ar ajuta si va multumesc mult in avans. Inca o data imi cer scuze daca nu incadrez corect intrebarea dar sper sa ajunga la cine ma poate ajuta.

Cu stima,
Eugen

Va multumesc, am sa ma duc luni la primaria in corpul h cu plangerea pe care i-am facut eu si inca un vecin pentru refuzul nejustificativ al respectivei. Daca nici acolo nu am un raspuns favorabil o sa urmam calea pe judecata
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Adriantot, moderator
Este dreptul fiecarui cetatean in a alege modul si confortul de trai. Daca sunteti la zi cu plata datoriilor catre as. proprietari unde locuiti este dreptul dumneavoastra in a va alege sursa de incalzire / apa calda chiar daca locuinta face parte din "Zona unitara" aceasta hotarare de zona unitara (cheltuielile de reabilitare a sistemului centralizat de incalzire) fiind facute fara a va cere acordul dumneavoastra si pe care oricum le-ati platit cu varf si indesat in perioada cand nu aveati caldura sau apa calda pe motiv ca dumneavoastra erati la zi cu plata intretinerii dar vecinul (ii) nu a platit si familia dumneavoastra a trebuit sa "sufere" dat fiind ca asociatia nu a luat nici o masura impotriva rau-platnicilor deci efectiv v-au ingradit dreptul la un trai decent.

Sfatul meu este sa demarati procedura de debransare de la sistemul centralizat pe proprie raspundere prin blindarea (anularea) tuturor surselor de caldura/apa calda centralizata, va montati respectiva centrala si in baza procesului verbal de punere in functiune a centralei ( facuta bineinteles de o firma autorizata ISCIR ) mergeti la asociatie si aduceti la cunostinta ca aveti sursa proprie de incalzire. In mod automat as. proprietari nu are cum sa va perceapa cheltuieli cu intretinerea pentru incalzire/apa calda, dumneavoastra fiind inregistrata la distribuitorul de GAZE cu care faceti contract ca aveti 2 focuri (aragaz + centrala termica). Daca nici asa nu va este luata in considerare instiintarea catre asociatie atunci demarati procesul judecatoresc prin care cereti si despagubiri pentru perioada in care ati fost lezat de catre asociatie/distribuitor de servicii la un trai decent.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
florea_ctin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari fara administrator claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Detin un apartament in orasul Mioveni, jud. Arges. In acest bloc toata lumea are contorizare individuala la apa, gaze, factura de gunoi se ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre asociatii de proprietari MrV MrV Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet. Stiu ca unele din intrebari au raspunsul pe forum, alte raspunsuri nu le-am gasit. In ... (vezi toată discuția)