avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor: modul si termenele de eliberare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor: modul si termenele de eliberare a adeverintelor de catre detinatorii de arhive

Stimati domni ,

Sunt administrator la SC UBERUM SRL si citind cateva din raspunsurile dumneavoastra ( vezi cazul din 17 iunie cu anonissimona ) observ ca indrumati petentii sa se adreseze ITM-ului pentru ca adeverinta solicitata nu este obtinuta in termenul de 15 zile.
In primul rand va recomand sa aveti in vedere ca exista o diferenta intre un angajator si un detinator de arhiva pe care vedem ca nu o cunoasteti.
In al doilea rand consideram ca este necesar sa studiati Legea 16/1996-Legea Arhivelor Nationale republicata in 2014 pentru a va pune la curent cu activitatea de utilizare a documentelor de catre firmele de arhivare autorizate.
In al treilea rand , faptul ca suntem in imposibilitatea eliberarii unei adeverinte din cauza informatiilor insuficiente nu inseamna refuzul eliberarii acesteia.
Pe viitor va recomandam sa formulati raspunsuri mai bine documentate catre cei ce vi se adreseaza pe acest forum deoarece acestea ne pot cauza neplaceri in relatia cu cei ce solicita adeverinte de la societatea noastra.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
uberum, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 9 Octombrie 2020
ITM-ul nu va poate ajuta cu acea adeverinta pentru Intreprinderea Poligrafica Galati/ Porto-Franco Editura si Imprimerie Galati
Va multumesc! Nu mai stiu cum sa procedez pentru a putea gasi arhiva........
Incercati la Arhivele Nationale -Serviciul Judetean Galati
Adresa: Galaţi, Str. Constructorilor nr. 2, cod 800360, jud. Galaţi
Telefon: 0236/436.114
Fax: 0236/436.114
E-mail: galati@arhivelenationale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente vechime uzina aflata in insolventa Valias Valias Buna ziua, socrul meu se apropie de varsta pensionarii (in prezent este somer). A lucrat la uzina de reparat vagoane din Roşiorii de Vede, care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime Madalina15b Madalina15b Bună ziua, firma la care am muncit a intrat în insolventa și de actele societății se ocupa o firma din Slobozia, firma insolventa fiind în Tulcea. Am ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta grupa de munca si sporuri mmarianne mmarianne Buna ziua, Pe adresa societatii noastre a sosit o cerere prin care un fost angajat solicita eliberarea unor adeverinte cuprinzand sporurile realizate si grupa ... (vezi toată discuția)