In anul 2007 tatal meu a vandut 3 ha teren arabil pe chitanta de mana , la scurt timp a decedat , nu s-au facut acte la notar , cumparatorul i-a luat si Titlul de Proprietate . Nu am facut succesiunea .
In anul 2010 cumparatorul m-a chemat in instanta pentru autentificare act ( chitanta de mana ) .
In prezent dosarul figureaza la Judecatorie ca "perimat" incepand cu 25.02.2014 .
Din anul 2007cumparatorul se foloseste de terenul respectiv , iar pe mine ma someaza Primaria sa platesc impozitul .
Va rog sa-mi spuneti ce se intampla cu un dosar perimat ?
Cum ar trebui sa procedez pentru a limpezi situatia .
Dar se mai poate dezbate succesiunea acuma dupa atatia ani ? tinand cont de art. 1103 din Codul cuvil care prevede ca termenul de optiune succesorala este de 1 an ?.
acceptarea succesiunii si dezbaterea acesteia sunt lucruri diferite. Daca s-a facut acceptarea atunci dezbaterea succesiunii nu este o problema. Acceptarea succesiunii fiind o chestiune de fapt este relativ usor de dovedit.
Mostenire - proces
cozzmyn
Buna ziua,
Tatal meu care a decedat acum 10 ani a detinut impreuna cu fratele sau un teren, existand titlu de proprietate pe numele celor doi. Dupa moartea ... (vezi toată discuția)