avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ordin deducere impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ordin deducere impozit programatori

Buna ziua,

Eu a terminat specializarea Matematici Aplicate. Aceasta specializare nu se gaseste in lista specializarilor scutite de plata impozitului pe salariu. Unde pot face o petitie pentru adaugarea acestei specializari. Mentionez ca celelalte doua specializari (Matematica, Matematica-Informatica) se gasesc pe lista.

Multumesc!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:34, 22 Octombrie 2015
geanina90 a scris:

Pentru a ridica acea exceptie ce ar trebuie sa fac?


[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
"Potrivit dispoziţiilor art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, numai legile sau ordonanţele pot fi obiect al controlului de constituţionalitate exercitat pe cale de excepţie.
......
Ordinele emise de miniştri în aplicarea actelor normative sau dispoziţiile din cuprinsul acestora nu pot face obiectul excepţiilor de constituţionalitate ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial şi nu pot fi supuse controlului de constituţionalitate. Cenzurarea eventualei nelegalităţi a actelor emise de autorităţile administraţiei publice revine instanţelor judecătoreşti. "
(Decizia 862/2012 a Curtii Constitutionale , publicata in M.Of. nr. 835 din 12 decembrie 2012)
Multumesc ca m-ati lamurit!
freeelis a scris:

\"Potrivit dispoziţiilor art. 29 alin. (1) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, numai legile sau ordonanţele pot fi obiect al controlului de constituţionalitate exercitat pe cale de excepţie.
......
Ordinele emise de miniştri în aplicarea actelor normative sau dispoziţiile din cuprinsul acestora nu pot face obiectul excepţiilor de constituţionalitate ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial şi nu pot fi supuse controlului de constituţionalitate. Cenzurarea eventualei nelegalităţi a actelor emise de autorităţile administraţiei publice revine instanţelor judecătoreşti. \"
(Decizia 862/2012 a Curtii Constitutionale , publicata in M.Of. nr. 835 din 12 decembrie 2012)


Stiu, dar ma gandeam ca poate face obiectul exceptiei acel articol din Codul fiscal care nu este destul de clar si lasa la interpretarea unui act normativ de rang inferior (ordin). Nu spuneam sa faca obiectul exceptiei ordinul. Vedeti mai sus ce am scris.

Din moment ce Legea 571/2003 spune clar ca sunt scutiti programatorii, ordinul care are rang inferior nu poate ingradi acest drept. Adica daca legea scuteste programatorii, sa fie astfel formulata incat sa nu permita unui minister sa decida ca doar anumiti programatori sa beneficieze si altii nu. Eu asta spuneam. Acel articol din Codul Fiscal sa fie reformulat. Nu am spus sa se ridice exceptia pe ordin. Ordinul, daca va fi neconstitutional articolul din lege, se va modifica pe cale de consecinta. Cam acesta era rationamentul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Codul Fiscal nu are cum sa lase loc de interpretarea , atat timp cat face referire la Ordin.

Alte discuții în legătură

Scutit de impozit LoredanaDamian LoredanaDamian Buna ziua, imi spuneti va rog pentru un programator angajat la stat este scutit de impozitul pe salarii? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare programator voncid voncid Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii? In sensul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it xulescu23 xulescu23 Sunt licentiat in Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice si urmez un program de masterat in cadrul Facultatii de Cibernetica de la ASE. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)