avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul preaviz concediere

Buna ziua,

Am intocmit o notificare de preaviz - 20 zile- Concediere cf art. 65 - post desfiintat- in data de 13.07 ac. Tot in 13.07.2015 i-a fost si comunicata.
In decizia de concediere ce date se trec?
Se ia in calcul data de 13.07 ac?
Eu consider ca se ia in calcul, astfel preavizul de 20 de zile incepe sa curga la 13.07. pana la 07.08. Pe 07.08. este ultima zi lucratoare si decizia de concediere se face tot cu data de 07.08.
Gresesc cumva?
Daca se poate un raspuns care sa fie sustinut si de o baza legala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 14:15, 16 Iulie 2015
Programele de salarii nu fac legea.

Nici Codul Muncii si nici Codul civil nu fac referire la ziua urmatoare celei din urma zi de lucru a salariatului.
freeelis a scris:

Programele de salarii nu fac legea.

Nici Codul Muncii si nici Codul civil nu fac referire la ziua urmatoare celei din urma zi de lucru a salariatului.

Nu programul de calcul salarii face legea, eu trebuie sa stiu cum calculez salariile, cum completez in program datele din luna respectiva in conformitate cu legislatia in vigoare, foaie de prezenta coroborat cu dosarul de personal, si alte documente (cerificat medical, etc).

Eu am explicat "Practic" cum completez in programul de salarii.

Consider ca atunci cand raspundem, inseram articol din lege dar expicam practic cum procedam in speta respectiva. A scrie un articol din lege este simplu, noi trebuie sa explicam practic cum lucram.

Art. 2.553
Termenul stabilit pe zile
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru.

Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Invocand textul de lege, citat si de mine , reiese clar ca incetarea nu are loc a doua zi , ci la terminarea programului de munca.
Domnul freeelis - Invocand textul de lege, citat si de mine , reiese clar ca incetarea nu are loc a doua zi , ci la terminarea programului de munca.

Daca persoana intelegea eu nu completam. Eu cand raspund la o intrebare, inerc pe cat posibil sa raspund practic, asa intelege ce are de facut persoana care a pus intrebarea.

Si uite asa facem din tantar, armasar!
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Daca vorbim despre practica, (chiar daca subiectul este offtopic) de unde stie persoana respectiva ca practica uzitata de unii dintre noi este corecta?

Despre cum se completeaza in programul de salarii nici nu a intrebat, iar persoana in cauza cred ca a inteles cum sa procedeze.

Alte discuții în legătură

Data concediere colectiva nicusan nicusan daca vreau sa concediez la sfarsitul anului prin concediere colectiva un nr destul de mare de salariati, vreau sa stiu cand este bine sa incetez CIM la 30.12 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dianapav dianapav Buna ziua, Data de incetare a unui preaviz pentru demisie este 31.08.2018. Este aceasta zi pontata, mai vine salariatul in 31.08.2018 la serviciu? Se opereaza ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca androneemil androneemil Daca am un contract pe per.determinata ex. 26.06.2017 - 15.09.2017. La trensmiterea in Revisal data sfarsit 15.09.2017 este aceeasi cu data de ... (vezi toată discuția)