avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul preaviz concediere

Buna ziua,

Am intocmit o notificare de preaviz - 20 zile- Concediere cf art. 65 - post desfiintat- in data de 13.07 ac. Tot in 13.07.2015 i-a fost si comunicata.
In decizia de concediere ce date se trec?
Se ia in calcul data de 13.07 ac?
Eu consider ca se ia in calcul, astfel preavizul de 20 de zile incepe sa curga la 13.07. pana la 07.08. Pe 07.08. este ultima zi lucratoare si decizia de concediere se face tot cu data de 07.08.
Gresesc cumva?
Daca se poate un raspuns care sa fie sustinut si de o baza legala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 14:15, 16 Iulie 2015
Alexandra-S29027 a scris:

Nu este adevarat, in mentor de exemplu, cand completezi data incetarii - apare clar ca data incetarii este ultima zi lucrata in firma ...in acest caz acea zi ar trebui sa fie 10.08 - lucrata efectiv, sau 11.08 - in cazul in care nu se ia in considerare prima si ultima zi (cf art 2553 Cod civil)

Doamna se refera la programul de salarii winmentor, iar eu a trebuit sa-i raspund! Oare am gresit?

Cand ii raspundeti altui user , nu mai mentionati si numele meu.

Doamna respectiva va raspuns doar la ce ati sustinut dvs.

Am inteles si au fost binevenite compentariile dumneavoastra.
Va multumesc mult!
@ Alexandra-S29027

Cu placere, sunt bucuroasa ca am raspuns la problemele Dvs. oricand va ajut cu mare drag!
Mult succes in activitate!

Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data concediere colectiva nicusan nicusan daca vreau sa concediez la sfarsitul anului prin concediere colectiva un nr destul de mare de salariati, vreau sa stiu cand este bine sa incetez CIM la 30.12 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dianapav dianapav Buna ziua, Data de incetare a unui preaviz pentru demisie este 31.08.2018. Este aceasta zi pontata, mai vine salariatul in 31.08.2018 la serviciu? Se opereaza ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca androneemil androneemil Daca am un contract pe per.determinata ex. 26.06.2017 - 15.09.2017. La trensmiterea in Revisal data sfarsit 15.09.2017 este aceeasi cu data de ... (vezi toată discuția)