avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca
Discuție deschisă în Executare silită

Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca

Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din cauza faptului ca are pensie mica i se retine o oarecare parte conform legii, insa lui Y, girantului, i se aplica o poprire pe salariu de 1/3. Acum o luna X a decedat, fie-i tarana usoara!
INTREBARE: De ce lui Y continua sa i se retina din salariu din moment ce X nu mai este? E legal?

La banca mi s-a spus ca girantul e obligat sa plateasca pana la recuperarea integrala a banilor. X nu avea facuta niciun fel de asigurare.

Va multumesc respectuos?
Cel mai recent răspuns: Romancuta , utilizator 03:35, 30 August 2020
Pe noua procedură civilă, în general procesele se judecă în maxim 6 luni de la primul termen.
Nu ne-ați spus dacă există moștenitori și implicit bunuri moștenite de aceștia.

Taxele de timbru ar fi de 3 % din sumele cerute moștenitorilor. vedeți că aveți un termen de 3 ani de prescripție la fiecare plată pentru credit.
la acele taxe se adaugă eventual onorariul avocatului. În mod normal moștenitorii ar trebui să plătească. Dacă aveți cunoștință că există moștenitori, informați-l pe executor.
Mostenitori ar fi 2, insa inteleg ca ar trebui sa fie facuta succesiunea, nu? Iar de bunuri mostenite nu prea stiu. Oricum, daca ar fi existat ceva, ar fi fost deja luate in considerare, avand in vedere ca executia silita e aplicata din februarie 2014 si intra in calcul, din cate stiu eu, doar veniturile titularului si al girantului.
domnule marr , bunurile mobile, imobile , si ce o mai fi avut omnul ,vor fi listate , stati fara grija .
numai ca dumneavoastra , acum , in acest moment , sunteti legat la maini si picioare.
nu puteti decat...sa platiti ratele in continuare.
ideea este , ca ei sa nu intarzie succesiunea , si sa o faca peste 20-30 de ani , ca iar se complica ...treaba cu prescrierea .
incercati varianta cu propunerea sa va dea banii cash , si dumneavoastra platiti in continuare . este cea mai simpla varianta..puteti face chiar si un contract(impropriu zis) la notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, asa este! Cosmarul prin care nu cred ca trec putini dintre girantii care citesc acest topic este ca daca se ajunge sa plateasca ei debitul.....nu prea vor vedea banii inapoi, deoarece relatiile de bun augur se transforma in dusmanie, ignoranta, etc. etc.etc.
De aceea, ma bucur ca am generat aceasta discutie, pentru a trage un semnal de alarma "amatorilor".
Va multumesc din nou si va doresc multa sanatate si putere de munca!
marr a scris:



Dacă x a decedat, obligațiile sale sunt preluate de moștenitori, dacă are, în limita valorii bunurilor moștenite.



V-aş ruga sa îmi explicați ce anume înseamnă "obligațiile sunt preluate de moştenitori". Adică moştenitorii vor trebui să continue cu plata debitului, după decesul părintelui?

Numai bine!


In masa succesorala sunt incluse bunuri, datorii, creante, etc. Accepti mostenirea sau nu accepti, este dreptul tau. Ai acceptat, preiei si datoriile sau, ma rog, cota parte din mostenire.

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Credit inainte de casatorie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, Prezint cazul urmator: X face un credit de nevoi personale, nefiind casatorit si neavand coplatitor. Dupa 1 an se casatoreste. In cazul ... (vezi toată discuția)