avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca
Discuție deschisă în Executare silită

Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca

Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din cauza faptului ca are pensie mica i se retine o oarecare parte conform legii, insa lui Y, girantului, i se aplica o poprire pe salariu de 1/3. Acum o luna X a decedat, fie-i tarana usoara!
INTREBARE: De ce lui Y continua sa i se retina din salariu din moment ce X nu mai este? E legal?

La banca mi s-a spus ca girantul e obligat sa plateasca pana la recuperarea integrala a banilor. X nu avea facuta niciun fel de asigurare.

Va multumesc respectuos?
Cel mai recent răspuns: Romancuta , utilizator 03:35, 30 August 2020
Bună ziua!
Tata a făcut un credit de nevoi personale în 2018 și în 2020 a decedat având un girant pe contract, fără asigurare de viață pt ca era diabetic și nu i-a fost acceptata cererea pt asigurare de viață și i s-a cerut un girant.Acum garantul nu a plătit și nu vrea sa plătească și ne somează pe noi din fam decedatului prin avocata sa plătim. Mama ar trebui automat sa iasă din discuție pt ca erau divorțați de 4 ani iar noi 2 copii majori ai decedatului nu moștenim nimic ca bunuri de la tata decât ar fi acest credit de care noi nu am știut nimic.Nici nu am făcut succesiune pt ca nu avem ce moșteni, deci nu avem nici calitatea de moștenitori momentan.Ne poate obliga banca sau instanță la ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Credit inainte de casatorie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, Prezint cazul urmator: X face un credit de nevoi personale, nefiind casatorit si neavand coplatitor. Dupa 1 an se casatoreste. In cazul ... (vezi toată discuția)