avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Propuneri modificari regulament cu privire la ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Propuneri modificari regulament cu privire la sanctionarea raspunsurilor eronate

As vrea sa va supun dezbaterii urmatoarea problema destul de delicata.

In ultima vreme au existat numeroare discutii (si implicit multe mesaje sterse) cauzate de raspunsuri eronate si/sau total nefondate postate de consultanti. In prezent, regulamentul de postare nu are prevederi in sensul sanctionarii consultantilor (sau userilor in general) care dau raspunsuri gresite, dar e destul de clar ca se simte nevoia unei schimbari in acest sens.

Pana acum am lasat la altitudinea celor care raspund sa inteleaga si sa isi asume responsabilitatea raspunsurilor pe care le dau. Chiar daca forumul nu constituie consultanta juridica, nu mai putin utilizatorii cauta aici un prim pas real pe care sa il poata face sau o informatie corecta, iar raspunsurile eronate ii pot induce in eroare si pot conduce la scaderea imaginii forumului si a celor care raspund in general.

Drept urmare, am vrea sa va cerem parerea asupra modului in care considerati ca ar trebui "sanctionate" raspunsurile gresite, precum si a criteriilor pe care le putem folosi pentru a califica aceasta practica drept o abatere de la genul de raspunsuri pe care le incurajam pe forum.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 20:08, 27 Iulie 2009
AVLIL a scris:

=D>, vad ca s-a rezolvat problema.
Asa da, ca nu era sa stam cu anii.

U.b.i.k., un wiki? Imi scapa ceva, nu pricipesc acest cuvant, e strain de vocabularul meu.


what I know is ... sau mai profesionist: un website care foloseste o varinta html simplificata ce permite crearea si editarea unui numar nedefinit de pagini web interconectate dupa anumite reguli.
in lumea cea mare a web-ului sunt o multime de wiki software si majoritatea open source. poti sa-ti faci un wiki cu clientii, cu elementele de doctrina si jurisprudenta care vrei sa-ti fie la indemana, cu ce vrei tu, pentru ca wiki-urile sunt nu numai open source ci si flexibile.
in cazul avocatnet m-am gandit la un wiki in care sa fie colectate cele mai bine argumentate opinii, selectate dupa un set de reguli ce urmeaza a fi definit in functie de scopul urmarit. un wiki poate sa devina destul de valoros in timp - nu ma refer neaparat la bani, sau numai la bani - ci la cantitatea de cunoastere pe care o aduna intr-o forma usor accesibila. wikipedia cred ca e cel mai bun exemplu in domeniul acesta. a inceput cumva ca o gluma, o joaca mai mult dar a devenit zi de zi ceva din ce in ce mai serios.
ma gandesc cum o sa fie peste 100 de ani wikipedia si ma simt norocos ca am apucat sa o vad crescand si trist ca peste 100 de ani eu nu voi mai putea sa deschid seara paginile ei ... si din nou ma impac cu gandul ca nepotii mei care vor veni o sa se bucure de ea.
Ca tot vorbim de wiki, am rezervat acum ceva vreme LegalPedia.ro, un site pe care ne propunem sa il activam in perioada urmatoare. Se doreste a fi tocmai un wiki care sa ajute lumea juridica romaneasca sa-si defineasca cele mai importante institutii.

In privinta ideii de editor's pick, sunt de acord ca e o forma de filtrare si o sa o punem in practica in perioada urmatoare. La cum vad eu lucrurile acum, ar fi interesant daca in acest colegiu de "alegatori" :) ar fi vreo 15 - 20 de oameni care sa bifeze o discutie ori de cate ori considera ca e de interes public si ca parcurgerea ei ar putea aduce un plus de cunostinte cititorului. Apoi, in forum ar putea fi deschisa o sectiune speciala in care sa fie prezentate toate aceste discutii, urmand ca ulterior sa ne dam seama cum putem recompensa, in rating, participantii la discutiile alese.
Nu cred ca avertismentul "nu constituie consultanta juridica" absolva de vinovatie...adica, fiecare om trebuie sa dea celorlalti ce are el mai bun (aici, cunostinte in domeniul in care profeseaza). Nu stiu ce se poate face, cum se poate penaliza, dar cred ca se impune ca in comunitatea dumneavoastra sa aiba loc discutii in particular cu cei care au comis erori. Din celelalt unghi, al celor care vor sa se informeze, ar trebui sa va ganditi ce se poate face pentru a nu-i prejudicia...in situatia in care au "luat in serios" sfaturile eronate. (Primum non nocere) Daca raspunsul dumneavoastra va fi: "oricum, trebuie sa va luati un avocat", trebuie sa stiti ca: pentru unele cauze nu exista avocat care sa castige, sau: unii oameni nu au cu ce plati si incearca cel putin sa foloseasca acea minuscula sansa de a se apara singuri si a castiga . Am observat ca uneori se cenzureaza pe loc, in mesajul urmator, ceea ce este f bine, cu conditia de a fi citite ambele raspunsuri.
Idee: mai deschideti un capitol Alerta: raspuns eronat, sau contestabil...
Peraspera, pai nu avem cum sa dam consultatii care sa implice si raspunderea noastra... ca nu avem actele in fata, povestea completa. Uneori punem intrebari la care nu raspunde nimeni, darmite userul interesat...
Nu pot trata corect un pacient care nu stiu ce simptome are, nu?

Sa raspund pentru ce? Ca am dat o parere? Ca numai pareri se gasesc aici, asta e.
Pentru cei care nu au bani exista asistenta judiciara iar ca sa ajunga la ea si la conditiile ei trebuie doar sa foloseasca google.
INteleg ca dv. nu credeti ca abzolva de vinovatie, insa eu stiu ca elimina raspunderea. Si nu vad cu ce l-ar ajuta pe un user ca ma considera vinovata pe mine, atata timpo cat eu nu pot raspunde legal pentru eroarea de a ma fi informat complet.
Sunt doua parti in acest raport, nu pot avea numai eu obligatii, n-ar fi corect, nu?
Ideea de sectiune aparte este interesanta.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
toate relele vin de la ...comunicare, in acest caz, este un malentendu, nu recunosc in raspuns intrebarile mele, imi cer scuze si retractez. Adevarat, tacerea e de aur, mea culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sugestie" rating recomandari ContSters87904 ContSters87904 Ma gandeam sa facem asa cum exista un rating de popularitate sub care sunt afisate un nr de aplauze si un buton langa el sau pe profilul de consultant, unde ... (vezi toată discuția)
Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
Sugestie: renunþarea la sistemul de notare a activitãþii consultanþilor care doresc aceasta (renunþarea la rating) Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Vă rog frumos să aveţi în vedere, în viitor, crearea posibilităţii de renunţare la rating pentru consultanţii care doresc aceasta. Motivele, pe ... (vezi toată discuția)