avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Propuneri modificari regulament cu privire la ...
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Propuneri modificari regulament cu privire la sanctionarea raspunsurilor eronate

As vrea sa va supun dezbaterii urmatoarea problema destul de delicata.

In ultima vreme au existat numeroare discutii (si implicit multe mesaje sterse) cauzate de raspunsuri eronate si/sau total nefondate postate de consultanti. In prezent, regulamentul de postare nu are prevederi in sensul sanctionarii consultantilor (sau userilor in general) care dau raspunsuri gresite, dar e destul de clar ca se simte nevoia unei schimbari in acest sens.

Pana acum am lasat la altitudinea celor care raspund sa inteleaga si sa isi asume responsabilitatea raspunsurilor pe care le dau. Chiar daca forumul nu constituie consultanta juridica, nu mai putin utilizatorii cauta aici un prim pas real pe care sa il poata face sau o informatie corecta, iar raspunsurile eronate ii pot induce in eroare si pot conduce la scaderea imaginii forumului si a celor care raspund in general.

Drept urmare, am vrea sa va cerem parerea asupra modului in care considerati ca ar trebui "sanctionate" raspunsurile gresite, precum si a criteriilor pe care le putem folosi pentru a califica aceasta practica drept o abatere de la genul de raspunsuri pe care le incurajam pe forum.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 20:08, 27 Iulie 2009
Profesionalism inseamna cunoasterea legislatiei si a practicii in domeniul in care se incadreaza problema-intrebarea...
Profesionalism inseamna studiul exact al actelor incheiate/de incheiat, studiul scopului urmarit de client.
INseamna promptitudine, inseamna confidentialitate, inseamna raspundere pentru solutia data...

In aceste conditii, profesionalismul nu se poate regasi pe un forum. Nu ca nu vreau eu, dar nu e compatibil cu ideea de forum!!
Imi cer scuze pentru afirmatia precedenta, nu ca profesionalismul nu exista pe forum, ci ca nu poate exista, ca regula, pe un forum. El se poate regasi, insa complet aleatoriu, sansele ca respondentul sa se intalneasca pe drum cu gandurile celui ce intreaba fiind ( trecand peste statisticile avansate) doar o sansa infima.

In unele tari exista grupuri de suport... pentru dependentii de droguri, alcoolici, pentru parintii care si-au pierdut copii etc.
Aceste grupuri, ele in sine, nu pot constitui consultatii (juridice, psihologice etc.) gratuite, insa ele sunt de mare ajutor celor ce participa la ele, indrumand si juridic, si psihologic. Si sunt, in general, deschise tuturor, oricarei opinii, fara limitari ale durerii unuia sau pesimismului altuia...
E drept ca poate dauna grupului ca un dependent nu a reusit sa renunte la substante desi frecventeaza grupul de... nu stiu, ani de zile... dar e corect sa-l dai afara cu suturi in fund? Pentru ca ia cuvantul si da sfaturi, desi nu e in stare sa iasa din drog?

Sunt de acord ca exista mesaje deranjante in forum, dar insasi ideea, asa cum este ea aratate aici, ma deranjeaza.
Astfel de mesaje sunt deosebit de rare, userul poate primi o atentionare ca mesajele sale sunt deraiate de la subiect sau realitate sau ca nu aduc un plus de valoare discutiei etc... Pe exact regulamentul de azi.
Pentru astfel de raritati sa modificam teoria generala care pentru majoritatea functioneaza... imi pare deplasat, inutil si neeconomicos!
Mesaje care sa iasa din tipare vom intalni mereu, merita sa modificam legile generale pentru ele?!
Ca jurist, stiu ca regulile sau legile sunt facute pentru majoritate si nu pentru individ, particularizarea lor se face de judecatori (sau, pe aici, de admini), un hatis mare de reguli care sa reglementeze zeci de situatii particulare nu e indicat, ducand la o legiferare excesiva cu rezultate negative.

Asfel, cu cat mai complicat, cu atat va fi mai putin citit regulamentul.
Cu cat mai multe situatii particulare vom reglementa, cu atat mai multe vom simti nevoia sa reglementam, deci tot mai multe eforturi se vor duce pe asta!

Sustin ideea lui pakos, atata zgomot pentru nimic.
Sa fie atentionata persoana (nu stiu la cine va referiti exact) si basta! Eventual sa fie definita discutia fara valoare in cadrul regulamentului si se cam inchide problema.
Pentru mine nu s-a zbatut nimeni atat... :)) E important userul asta, cine-o fi el.
Pai este, Liliana, pentru ca vorbim de o persoana atentionata in mod direct, si public si privat, si care nu a incetat (dimpotriva...). Stiu ca nu e ok sa modifici regulile generale pentru un individ, dar problema e ca pe regulamentul de acum, inafara de o atentionare de la obraz de multe ori, nu prea ai ce sa-i faci.

PS: userul de care vorbim si-a facut conturi clona si a inceput sa scrie aiurea unor useri, motiv pentru care au fost banate toate conturile.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
ContSters20980, utilizator
Sunt doua modalitati de a ascude un lucru: a) il dosesti undeva unde nu cauta lumea; b) il pui intre alte lucruri cu care seamana - a.k.a. "acul in carul cu fan".
Ceea ce vreau sa scriu este ca postarile interesante si cu idei bune de pe avocatnet ar putea fi, de principiu, ascunse in aceleasi modalitati si aici poate sa intervina administratorul pentru a face doua lucruri (chiar daca nu numai de unul singur) :
- sa puna la vedere lucrurile bune;
- sa desparta graul de pleava.
Dupa cum vedeti, desi sunt nascut si crescut intr-un oras, folosesc "metafore agricole" :hm:
Poate un wiki ar fi o idee ...
=D>, vad ca s-a rezolvat problema.
Asa da, ca nu era sa stam cu anii.

U.b.i.k., un wiki? Imi scapa ceva, nu pricipesc acest cuvant, e strain de vocabularul meu.
In schimb "metaforele agricole" :happy: ale lui u.bi.k. or sa dea bine in vocabularul meu alaturi de expresia socroşeniei mele (mi-e draga pentru ca are un haz..., dar asa o alint eu) care zice ca-i mai "buruienoasă la vorbă".
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Sugestie" rating recomandari ContSters87904 ContSters87904 Ma gandeam sa facem asa cum exista un rating de popularitate sub care sunt afisate un nr de aplauze si un buton langa el sau pe profilul de consultant, unde ... (vezi toată discuția)
Infiintam titlul de consultantul lunii Admin Admin Ne gandim sa infiintam din martie titlul de "Consultantul Lunii" la Avocatnet.ro. Pe scurt, consultantul care va avea cea mai buna medie a rating-ului din ... (vezi toată discuția)
Sugestie: renunþarea la sistemul de notare a activitãþii consultanþilor care doresc aceasta (renunþarea la rating) Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Vă rog frumos să aveţi în vedere, în viitor, crearea posibilităţii de renunţare la rating pentru consultanţii care doresc aceasta. Motivele, pe ... (vezi toată discuția)