Andreea Lisievici a scris:
Problema este ca e practic imposibil sa introduci calitatea ca element al ratingului. Asta ar insemna ca cineva sa stea zi si noapte sa evalueze toate mesajele.
Nu cred ca e nevoie de o evaluare ...zi si noapte.
E suficient sa ne uitam la ...ziua de ieri si sa vedem, bunaoara, ca u.b.i.k a scris 5 mesaje si a primit 4 recomandari. Eu zic ca numarul de recomandari primite raportat la numarul de mesaje scrise graieste si asupra calitatii si, prin urmare, isi merita si ratingul 10 de azi.
Dar daca este premiat cu acelasi rating 10 si altcineva care a scris dublu (10 mesaje) ...
si doar atat, adica a primit zero recomandari, ma gandesc ca, pe undeva, mai mertita umblat si la ratingul acesta, zicand ca nu i-ar fi prea greu sa vada diferenta dintre 4 raportat la 5 si zero raportat la 10... ori sa-l mai "vada" si pe
themis care are azi un ratring de doar 7 si ceva, desi numarul mare de recomandari pe care le primeste raportat la numarul de mesaje pe care le scrie este iarasi graitor.
Si pentru ca asa suntem noi oamenii - ori ne vaitam, ori ne laudam; pe calea de mijloc nu e deloc imbulzeala - ma gandeam sa ma laud si eu (6 mesaje scrise ieri - 3 recomandari primite; si, de altfel, cred ca dintre consultanti am si cel mai mare numar de recomandari totale raportat la numarul de mesaje ...de cand scriu eu pe aici) pentru ca de la o vreme mi-au cam ...murit laudatorii (n-am mai stat pe prima pagina de-o vreme buna, pentru ca am "chiulit" o saptamana de pe site).