PasatGeorge a scris:
[...], argumentand ca partea care nu a formulat cererea de recuzare nu ar avea interes sa o atace (le fel zice si Boroi, ca partea adversa nu ar justifica un interes sa atace incheierea, deoarece daca ar fi avut si ea motive sa il recuze pe acelasi judecator, trebuia sa o faca in termenul prevazut de lege).
Ce sa zic, ei (autorii) stiu mai bine, insa dpmdv este posibila si ipoteza in care partea care nu a cerut recuzarea (pentru ca nu a stiut ca ar exista motiv), sa fi descoperit motivul dupa ce partea adversa a facut cererea (ma rog, Boroi zice ca partea este decazuta din acest drept, in aceasta faza) si ca ar justifica si ea un interes si practic sa "achieseze" la cerere si implicit sa atace incheierea (care ii dauneaza).
PasatGeorge a scris:
Totusi , eu consider ca art. 53 nu face vreo distinctie intre partile care pot formula cale de atac si partile care nu pot formula si prin urmare nici noi nu trebuie sa facem. Cu atat mai mult, interdictia partii de a ataca o incheiere este o limitare a unui drept procesual, astfel incat aceasta trebuie prevazuta in mod expres de lege.
Asa consider si eu (ca art.53, nu face distinctie), insa cum am spus mai sus, autorul face grila (si raspunsul) si nu stiu ce ar mai fi de comentat in acest punct.