Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se pregatesc pentru , poate cel mai greu concurs de admitere din Romania. Ma voi numara si eu printre ei , asa ca o sa urmaresc cu atentie discutiile viitoare, sa speram majoritatea constructive, ce vor avea loc aici. Va doresc succes in pregatirea voastra pentru ocuparea locurilor scoase de INM (care sunt din ce in ce mai putine) atat celor care participa anul acesta, cat si celor ca mine, aspiranti ai statutului de auditor de justitie in 2016.
Așa credeam și eu până am dat peste o speță din tratatului prof. Ciobanu : „chiar daca cererea de evacuare priveste un spatiu comercial, aceasta nu poate fi calificata ca fiind evaluabila in bani, intrucat ea vizeaza doar obtinerea unui titlu prin care presupusul ocupant abuziv al imobilului sa fie obligat sa-l elibereze, raportul juridic dedus judecatii constituindu-l dreptul privitor la folosinta spatiului” (C.Ap. Timisoara, s. com. dec. civ. nr 1132 din 6 octombrie 2009)
Da, este foarte interesanta Decizia indicata, nu stiu ce sa zic, si nu cred ca ar trebui sa fie grile din chestiuni asupra carora planeaza dubiul. Iata un facsimil dintr-o minuta a ICCJ pentru unificarea practicii judiciare: In ceea ce priveste evacuarea, nu s-a ajuns la un punct de vedere unitar asupra caracterului patrimonial sau nepatrimonial al acestui tip de actiuni si asupra modului de determinare a valorii in ipoteza in care se retine caracterul patrimonial. Exista solutii neunitare la nivelul curtii, majoritatea fiind in sensul calificarii actiunii de evacuare ca o actiune patrimoniala, criteriul de evaluare fiind valoarea curenta a folosintei.
Am observat ca nu exista o practica unitara, nici macar la mine la facultate :). Am întrebat un prof. judecător si mi-a spus ca e „foarte patrimoniala” si apoi un avocat mi-a spus ca e „fara doar si poate nepatrimoniala”.
:) Inseamna ca ICCJ s-a exprimat corect cand a spus "...nu s-a ajuns la un punct de vedere unitar asupra caracterului patrimonial sau nepatrimonial al acestui tip de actiuni..."
Pentru pagubele cauzate prin infractiune de copilul minor al unor parinti divortati raspunde:
a) numai copilul minor, daca are bunuri proprii;
b) copilul minor in solidar cu ambii parinti;
c) coplul minor in solidar cu parintele caruia copilul i-a fost incredintat pentru crestere si educare şi cu care acesta locuieste.
Nu reusesc sa imi dau seama de ce raspunsul corect este doar cel de la litera C. Ma poate ajuta cineva?
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)