avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor eronat!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor eronat!

Buna!In urma unei hotarari judecatoresti definitive am fost nevoita sa-mi dau copilul de 2.8 luni, tatalui o luna in aug incepanad cu data de 1 si pana la finele lunii. In contextul in care tatatal nu si-a vazut fiul de la 4.6 luni, i s-a trezit instinctul patern acum. Prevalandu-se de faptul ca are hotarare definitiva, tatal refuza sa comunice cu mine ca mama sau sa-mi aduca sa vad cumva copilul ca e ok atat fizic dar mai ales psihic. Ce pot sa fac eu ca mama ce-si face griji pt sanatatea copilului ei in acest caz?????
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
celentana26, utilizator
Cel mai recent răspuns: celentana26 , utilizator 13:56, 7 August 2015
Doamne ajuta!
Va multumesc mult pt raspunsuri.
Eu una ma indoiesc ca un copil chiar si asa mic nu are momente cand vrea la mama care l-a crescut, oricat de lipicios ar fi. Si chiar daca este asa, sa rupi un parinte de copilul lui pentru o luna este inuman fata de amandoi.
Doamna, nu se poate sa stati o luna fara sa stiti ce va face copilul.
Pe cale legala puteti reclama la politie disparitia copilului din cate stiu la fiecare 3 zile cat nu aveti vesti despre el. Nu sunt sigura 100% ca asta e termenul. In orice caz, intrebati la sectie. Dupa cateva vizite d-ale politiei acasa in care va trebui sa explice de ce nu informeaza mama despre micut, ma indoiesc ca va mai avea chef sa tina copilul fara sa mentina o stricta comunicare cu dumneavoastra.
Aveti grija insa ca si cand micutul se intoarce dumneavoastra sa tineti tatal la curent cu activitatile lui.

Doamna Ony,

Declararea copilului disparut cand este in mod evident la tata asa cum prevede o hotarare judecatoreasca ar putea sa inrautateasca si mai rau situatia intre fostii soti si implicit din nou copilul ar fi prins la mijloc.
Cu ce dovezi ati obtinut prima hotarare?

Spre varsta de 3 ani, copilul intelege deja ca lasarea lui in grija altor persoane nu inseamna abandon este o dezvoltare a creierului care il ajuta sa anticipeze momentul reintalnirii, fiecare despartire nemaifiind finala, ca pana atunci.
Prin urmare, este absolut normal ca, daca i-ati spus copilului ca el e tatal lui, ca il ia o luna, ca il iubeste, copilul sa mearga cu tatal. La fel de normal e ca pruncul sa traiasca in prezent si orice dor de dv. sa treaca, la aceasta varsta, fara traume.

Plecarea copilului cu strainii intervine, de regula mai tarziu cu 1-2 ani fata de momentul acesta de dezvoltare, la iesirea copilului din copilaria mica.
AgainstPAS, în altă postare, afirmaţi că dacă mama pleacă cu copilul în vacanţă, are obligaţia să informeze tatăl unde, când, pentru ce perioadă pleacă. Oare această obligaţie nu o are şi tatăl, care, după ce a făcut cunoştinţă cu copilul, l-a luat pentru o lună şi nu mai ridică telefonul?

Este interesantă susţinerea d-nei avocat, aşa o fi, dar copilul meu nu a vrut să plece în parc nici măcar cu bunicii, cu care locuia, cu toate insistenţele mele, nici la 2,5 ani, nici la 4 ani, cu atât mai puţin cu un nenea pe care-l cheamă TATA. Oare acel copil cunoaşte conceptul de "tată" :-/

Alte discuții în legătură

Program de vizita eronat, sentinta definitiva! celentana26 celentana26 Buna! Sunt mama unui baietel de 2 ani jum, pe care l-am nascut in Spania. Cand avea tatal lui 4 luni jum am fost nevoita sa parasesc domiciuliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)