avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La CIM 4 ore se lucreaza si sambata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La CIM 4 ore se lucreaza si sambata?

Ce sanse am sa-mi modific CIM dela 4 ore la 8 ore? Luni - vineri lucrez 8 ore iar sambata 4 ore. Cui sa adresez o plangere si ce sanse de reusita am?
Deci dupa ce ITM constata neregulile la firma, trebuie sa-i chem in instanta? (pt. perioada anterioara)
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
avebiba, utilizator
Sa presupunem ca rezultatul ITM imi e nefavorabil. (stim toti ce relatii exista intre reprezentantii ITM si patronate). Unde as mai putea depune plangere (un for superior de preferinta din alta localitate)?
Inspectia Muncii este for superior ITM.
deschideti proces, dar sa aveti dovezi. Consultati eventual un avocat.
CIM se modifica cf Codului Muncii prin acordul partilor :
- încălcate astfel prevederile art. 41 din Legea nr. 53/2003, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor, sub acest aspect:
- solicitati Patronatului modificarea contractului de munc in privinta orelor;
- Decizia pe care ei o vor da poate fi in favoarea dvs astfel atingandu-va scopul, sau, daca Decizia va este potrivnica va puteti indrepta catre Instantele competemte in vederea contestarii .

Plangerile la ITM sau Insp Muncii nu rezolva prea multe , o hotarare a instantei te va repune in drepturi si cu siguranta va diminua abuzurile patronatului ..
dovezi:
- condica de prezenta, printuri , mail-uri cu orele de sosire si eventual plecare care sa arate prezenta ta chiar si sambata..)..odata ce este stabilit un rpogram prin CIM , se prezuma ca el a fost intocmai respectat daca nu exista din partea firmei Procese verbale de constatre a unei abateri disciplinare!!!
Consulta un avocat si mergi mai departe pe instata ..iti poate sugera si anumite drepturi banesti pe care le poti solicita si castiga in instanta .
SUCCES

Alte discuții în legătură

Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)
Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)