avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pentru plecarea minorului in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pentru plecarea minorului in strainatate

Am copilul in custodia mea,sunt divortata si copilul are 11 ani si as dori sa ma stabilesc in strainatate.
Copilul chiar vrea si as dori sa stiu daca am nevoie de acordul tatalui si ce se poate face in caz ca tatal nu este de acord?
Este evident ca cel mai simplu lucru ar fi sa fie de acord si sa si dea in scris dar as vrea sa stiu calea legala in caz ca nu exista intelegerea amiabila.
Multumesc
Stimată mirebire, trebuie să vă dau dreptate.
Toate decizille pe care le iau parintii trebuie sa fie luate avand in vedere binele copilului (chiar si atunci cand binele copilului este un inconvenient pentru parinte).

Acum, trebuie să vedem în ce constă "binele copilului", acum şi în perspectivă, cine sunt părinţii, starea lor materială, poziţia în societate.
Este evident că unui copil de milionar din Romania, îi este mai bine aici, lângă părintele milionar, fiindcă azi, aici, banul face omul. O prostituată sau un manelist sunt ridicaţi la rang de vedetă şi au un venit corespunzător. Dacă în schimb această mamă este medic rezident, iar tatăl tehnician la multinaţională, în perspectivă, interesul copilului este să crească şi să-şi desăvârşească studiile în Europa de vest, unde, ÎNCĂ, există o scară de valori şi profesionalismul este apreciat, minorul are condiţii de trai decente servicii de educaţie şi sănătate decente, într-un cuvânt, are parte de civilizaţie.
Bineînţeles, în cazul de faţă, pentru tată ar fi un inconvenient, dar, trebuie şi dânsul să aibă în vedere binele copilului :)
Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
Martonze, utilizator
Judecand la rece, d-na daca aveti oportunitatea la o viata mai buna pentru dvs. si copil, nici sa nu e cazul sa mai stati pe ganduri. Plecati acolo unde puteti duce un trai decent, unde nu trebuie sa-ti tragi de la gura sa platesti chiria sau scoala copilului si unde legile sunt respectate. In orice tara din Europa veti pleca legile privind mama si copilul sunt mult mai bine puse la punct, iar tatal nu va putea sa-si exprime la liber si slobod la gura sentimentele in public, de aceea trebuie sa ganditi pe termen lung. Alegerea va apartine. Oricum scuza ca raman pentru binele copilului in zilele noastre nu prea mai tine, pentru ca aici nu cred ca-i poate fii prea bine copilului. Insasi faptul ca exul a ramas in locuinta iar dvs. a trebuit sa plecati cu copilul pentru a locui cu chirie spune multe in privinta traumelor copilului datorita atitudinii autoritate a tatalui sau. Daca isi iubea atat de tare copilul va lasa sa stati intr-o camera nu va trimitea cu copilul in lumea larga. Nu trebuie sa va temeti de autoritatea parinteasca in comun deoarece acest lucru il poate obtine exul oricand, fie ca stati in tara fie ca plecati in strainatate, asa ca temerea aceasta nu este justificata. In aceasta situatie sunt mii de femei. Important este ca acolo unde veti merge sa dispuneti de conditiile necesare unui trai decent pentru copil.Atat.
Nu pot sa spun ca am o temere privind custodia comuna dar vroiam sa stiu doar care sunt exact pasii legali pentru o asemenea situatie!
Acum ramane sa vad si sa aleg.
Domnul Martonze aveti dreptate in privinta scarii valorilor la noi.Nu sunt milionara(tind spre asta :)), sunt o inginera care isi evalueaza optiunile in momentul de fata si cam atat.
Iar despre faptul ca banul face omul nu stiu ce sa va spun ..am rezerve aici dar as fi ipocrita sa spun ca nu conteaza dar mai cred ca in primul rand conteaza omul in esenta lui asa cum a fost lasat pe pamant
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si m-am lamurit deocamdata!
Doamna Catahlea, vi se pare normal ca fostul sa plateasca pensie aliemntara cand copilul sta la dumneavoastra dar nu vi se pare normal ca dumneavoastra sa dati bani pentru copil cand acesta sta la tata? De ce? Nu e tot copilul dumneavoastra? Nu mai are nevoi daca este la tata in perioada respectiva? Banii de pensie alimentara sunt ai copilului, cum justificati dumneavoastra primirea acelor bani si utilizarea lor cand copilul nu este langa dumneavoastra?

Da, legal puteti pleca cu copilul oricand, practic insa habar nu aveti daca chiar va va fi mai bine acolo unde doriti sa plecati, daca o sa va adaptati sau daca copilul se va adapta. Sunt doar atatia care s-au intors inapoi cu coada intre picioare, nu este o certitudine ca desi in teorie in alta parte e mai bine asta e ceea ce veti simti ajunsa acolo. Credeti ca e mai bine in alta parte dar nu e o certitudine.

Stiti insa ca aveti un copil care are doi parinti si din cate inteleg tatal e implicat in viata copilului, au o relatie normala, relatie care va fi afectata de aceasta despartire.

Ar fi cel mai bine si normal sa obtineti si acordul tatalui, sa-i oferiti un program extins in vacante. Nu exista nimic pe lumea asta care sa compenseze dragostea unui parinte.
Cred ca normalitatea e una (si e a fiecaruia pana la urma)si legea e alta,asta vad eu .Asta am si facut,am lasat asa chiar daca hotararea spune altceva,am mers pe un bun simt.Nu stiam ca trebuie sa-i justific si atunci cand nevoile copilului sunt cu mult mai mari decat pensia alimentara,poate si de 5 ori daca le justific le deconteaza cineva?Chiar as vrea un raspuns aici .
Nu poti sa te compari cu cei care s-au intors si este o gandire gresita ,parerea mea pentru ca nu cunoastem circumstantele in care au plecat si ce au facut acolo.
Asa putem sa vedem ca si sunt foarte multi care au reusit si sunt foarte bine.Depinde acum cu cine vrei sa te compari si ce vrei.Dar cred ca trebuie sa nu te compari cu nimeni pentru ca toti suntem diferiti si unici in felul nostru.
Este normal sa incerci ,evident cu niste lucruri clare ,cu un job asigurat,etc.
Iar certitudini domnule Ony2k2 cine va poate oferi in viata asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Program de vizita julian75 julian75 Am o nelamurire: Daca autoritatea parinteasca este comuna, celalalt parinte la care minorul nu are stabilit domiciliul, este nevoit sa solicite obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)