avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte necesare pentru completarea carnetului de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte necesare pentru completarea carnetului de munca pentru un cadru militar in rezerva

Ma confrunt cu urmatoarea situatie inedita: un fost cadru militar care a trecut in rezerva prin demisie in cursul anului 2007 ne solicita sa-i comunicam toate veniturile pe care el le-a obtinut pe perioada cat a fost angajat la aceasta unitate militara. Mentionez ca acesta a avut contract de munca individual incheiat pe o perioada determinata. Carnet de munca nu a avut deoarece cadrele militare constituie o exceptie de la regula. Acum, societatea comerciala unde s-a angajat ulterior persoana respectiva doreste sa-i incheie carnet de munca si in acest sens, el ne solicita comunicarea veniturilor pentru perioada respectiva. Conform art. 18 din Decretul 92/1976 inteleg ca perioadele de indeplinire a serviciului militar si vechimea in serviciu se dovedesc fie cu livretul militar fie cu acte eliberate de organele militare competente.
Intrebarea mea este urmatoarea: in adeverinta pe care o voi elibera, ce fel de informatii trebuie sa trec? Sunt obligata sa-i comunic veniturile obtinute in perioada respectiva, sporurile si alte drepturi de natura salariala? Sau trebuie doar sa-i comunic vechimea ca si cadru militar? Va trebui sa mentionez si functia, locul de munca in conditii deosebite, incadrarea in grupe;e 1 si 2 de munca?Sunt derutata si nu as vrea sa comunic ceva mai mult decat este necesar, dar nici mai putin ca sa nu ne reclame in instanta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 18 Iulie 2009
Da, sunteti obligata sa-i comunicati ccea ce solicita, intrucat aceste date nu sunt secrete...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca a cadrelor militare emil grama emil grama Am lucrat ca si cadru militar activ in perioada august 1981- iunie 1983. Din anul 1983 am parasit sistemul , trecand in sistemul civil. Acum ,intrunind ... (vezi toată discuția)
Pensie boala+pensie cadru militar?? loredana_enache loredana_enache Buna ziua, as avea si eu nevoie de cateva raspunsuri am stagiul militar de 20 luni 84-86 scoala militara 86-93 am fost cadru militar dupa care am trecut in ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)