avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere propusa de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere propusa de angajator

Buna seara tuturor,

Astazi am fost chemat de unul dintre actionari pentru a imi comunica ca se doreste plecarea mea din firma deoarece cealalta parte a actionariatului nu ma mai doreste, aducand un om de-al lor. Postul pe care ma aflu eu acum este de Economist cf. COR 263102. Persoana noua angajata este pe acelasi post cu mine.
Probabil maine imi va aduce sa semnez cererea de concediere ca iau la cunostinta cererea de concediere. Eu nu sunt de acord cu acest lucru deoarece nu am facut nimic pentru a fi concediat. La momentul angajarii la dosarul meu nu a existat o fisa a postului deoarece eu am intocmit-o am propus-o spre aprobare administratorului dar acesta nici in ziua de astazi nu a semanat-o. Deci nu exista o fisa a postului.

In CIM semnat de ambele parti la sectiunea alte clauze am urmatoarele paragrafe:

a) perioada de proba este de 90 de zile lucratoare - a trecut perioada de proba
b) perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca
c) perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare conform Legii nr.53 / 2003 - Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare sau Contractului colectiv de munca aplicabil. - eu nu imi voi da demisia de buna voie fiindca nu consider ca am incalcat ceva din ceea ce trebuia sa fac.

In acest caz cum se procedeaza? Care sunt demersurile care trebuiesc facute?

Multumesc pentru ajutor.
Daca mai este nevoie si de alte lamuriri va raspund aici.
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 09:33, 27 Septembrie 2015
nu-ti da demisia!
Lasa-i sa emita decizia de concediere,nu completa datele de identificare ci continutul integral al deciziei.
Am trecut prin asa ceva si am castigat.
NU SEMNA DECAT CA AI PRIMIT DECIZIA! ALTCEVA,NIMICA!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cererea de chemare in judecata trebuie sa cuprinda numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoane juridice, denumirea si sediul lor.
Buna ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru ajutor. Momentan lucrurile s-au mai linistit pentru angajator deoarece cineva a inceput sa isi puna mintea sa functioneze si a constientizat ca nu ar dori un control de la ITM. Acum vine urmatoarea mea intrebare:

In cazul in care ei voi desfinta postul cum a zis si userul freelis din ce am inteles mi se va inmana o decizie de concediere. Pe aceea trebuiesc trecute datele mele persoanele si mentiunea pe exemplarul firmei cum ca am primit un original? Intreb deoarece stiu ca ei in tribunal se pot lega de orice.
La noi deja incepe sa devina un joc ca soarecele si pisica in curand.

Va multumesc inca odata pentru suport.

O zi buna!
Decizia de concediere va cuprinde, printre altele , si mentiunea ca inceteaza contractul de munca al domnului ..... Alte date personale nu vad sa mai fie mentionate in decizie.
Revin cu informatii noi,

Am fost chemat iar astazi in birou si mi s-a cerut sa fiu de acord cu acordul partilor. Eu am incercat sa negociez daca mi se dau salarii compensatorii sunt de acord astfel mergem pe concediere.

Din ce am auzit motivele pentru care propun desfintarea postului ar fi urmatoarele:

- restrangere de activitate (firma este pe profit acesta creste de la luna la alta) - ma pot lega de acest lucru.

Pe postul de economist suntem 2 persoane in momentul de fata una fiind adusa pe data de 07.09.2015. Din ce am inteles vor sa modifice functia ei prin act aditional ca sa poata desfinta postul, dar dupa mine e o chestie prea vizibila (2 economisti, modificam pe unul ca sa poata sa il dam afara pe celalalt).

Ei acum fiind foarte suparati tinand cont ca subiectul acesta a fost discutat pe data de 17.09.2015 mi-au zis ca astazi vor face AGA cu data aceea dar noi suntem in data de 24.09.2015. Daca stiu acest lucru cum pot demonstra ca aceasta AGA este redactata astazi? Informatia banuiesc ca fara o justificare solida nu poate fi folosita in instanta daca ajungem acolo.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Desfiintare post-drepturi ale salariatului cgabri_ella cgabri_ella Fiul meu a fost instiintat pe data de 06 iunie 2011 ca datorita situatiei economice a societatii in care lucreaza postul lui se va restructura.In data de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfiintare post valir2013 valir2013 Buna seara, as dori si eu sa stiu care este legea actuala privitoare la codul muncii. La actualul loc de munca ne a fost trimis un e mail cu o noua organigrama ... (vezi toată discuția)