avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ROI asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ROI asociatie de proprietari

Buna ziua,

Am o intrebare scurta.
De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari?
CEx sau in cadrul unei adunari generale?

Multumesc anticipat,
Victor
Cel mai recent răspuns: vladurash , utilizator 10:23, 30 Septembrie 2015
Cu ocazia asta au mai fost semnalate calorifere montate in balcoane clandestin in unele apartamente. ROI poate reglelmenta aceste fraude?
Bineinteles ca asociatia prin adunarea generala si/sau comitet pot reglementa orice problema. Orice mod de rezolvare, orice masura corecta, poate fi cuprinsa in ROI ca pe viitor sa se aplice si altora.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Avand in vedere ca s-a atins subiectul, mai am o intrebare.
Am inteles deja ca Asociatia de Proprietari nu are temei legal sa introduca sanctiuni.
Totusi, in unele cartiere rezidentiale, cum e cosmopolis de exemplu, acestea exista.

Exista vreo cale legala?
Presupun ca singura solutie ar fi ca toti proprietarii sa isi dea acordul expres si cu semnatura ca sunt de acord.
Cex sau majoritate se exclude in cazul sanctiunilor.
Cale legala pentru ce?
Discutand despre sanctiuni, depinde ce intelegeti prin sanctiuni. Conform legii 230/2007 asociatia de proprietari poate lua multe masuri. Daca, de exemplu, unii considera ca aplicarea de penalizari este o sanctiune, atunci da, aceast masura (sanctiune) este legala. Daca o scara sau un bloc nu-si achita factura de apa, se poate opri apa ceea ce inseamna tot o masura sau sanctiune daca vreti. Si exemplele pot continua.
Exemple:
- fumatul in scara blocului
- lasarea gunoiului pe hol langa usa
- faptul ca nu a strans nevoile catelului de pe strada

La astfel de lucruri m-am referit.

Scuze ca nu am fost destul de clar prima data.

Alte discuții în legătură

Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati mirelanedelcu78 mirelanedelcu78 PT. D-NA ELGA50. Intrebare!La restanta de 2200 roni ce penalitati as avea? Pe tabel a fost afisat 145 roni! Tin sa precizez ca aceasta suma inseamna ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatii publice adrianabacila adrianabacila de ceva vreme am probleme legate de fumatul in locurile publice si as vrea sa stiu daca este permis sau nu sa fumezi pe coridor in bloc, fumul intrand la ... (vezi toată discuția)