avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art18 CM, delegatie si detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art18 CM, delegatie si detasare

Buna. Am participat la mai multe discutii legate de aceasta problema, a desfasurarii unor activitati in strainatate si nu sunt pe deplin lamurita, care articol, cand si cum il pot aplica daca e in favoarea mea sau care sunt obligata sa-l aplic vreau nu vreau.mai exact, daca art 18 e valabil la orice desfasurarea a activitatii in strainatate, delegatia, detasarea cand se aplica?diurna, in ce caz pot/ trebuie sa o platesc?am mai multe exemple:
1. contract cu o firma straina italiana prin care salariatii mei desfasoara activitate in sectia atelierul lor.
2. -//- salariatii desfasoara activitatea in alt spatiu, hala, expozitie intr-un oras din Italia
3-//- salariatii desfasoara activitatea in hala, expozitie in alta tara, de ex Spania.
Salariile si contributiile le platim noi, asiguram transport, cazare, masa; pana acum ii trimiteam in delegatie pentru ca asa stiam ca e ok, pana ne-am lovit de problema durate, 120 zile max.
as vrea sa fiu in regula cu actele dar se pare ca inca mai am de lucrat la asta.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ludeea , utilizator 09:16, 2 Noiembrie 2010
Multumesc pentru raspunsul anterior referitor la formularul E101 in cazul delegarii.
Prin E101 se dovedeste caracterul de asigurat la persoanei trimise in strainatate astfel se dovedeste apartenenta lucratorului la sistemul de asigurari sociale roman.
Imi puteti spune, va rog ,mai pe larg de ce in cazul delegarii nu este nevoie de acest formular ?
Multumesc!
Pentru delegare nu este nevoie de formularul E 101 ....

In cazul in care perioada de delegare a unui angajat ia sfarsit inainte de data prevazuta in ordinul de delegare, trebuie facuta o incetare a delegarii de catre angajator? daca da , trebuie sa respecte o anumita forma ? Stiu ca in cazul detasarii se intocmeste decizie de detasare si respectiv decizie de incetarea a detasarii dar in cazul delegarii...care se face prin ordin ...??
Multumesc!
Nu se face nicio decizie ... pe ordinul de delegare exista rubrica unde se va trece data incetarii delegarii (data sosirii, parca ...)
Multumesc !
Numai ganduri bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea salariatilor in strainatate - problema tinys tinys Buna tuturor, sunt intr-o mare dilema. #-o Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau delegare? corina.trandafir corina.trandafir Buna dimineata!V-as ruga sa ma lamuriti cu o chestiune; Sunt o firma romaneasca si am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania deci ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)