avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

daca este legal un contract de vanzare cumparare intre soti ?!;ce elemente se desprind in urma acestuia ? rog raspuns avizat stfn_vld@yhoo.ro
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:01, 5 Octombrie 2006
Mercic pt informatie. Nu e vb de convingere .... dc vrea bine ..dc nu iar bine ;) .... vroiam sa stiu si sa ma asigur care contract de vanzare cumparare cu clauze este neatacabil in instanta.
Mercic pt informatie. Nu e vb de a o convinge .... dc vrea asa bine ..dc nu iar bine ;) .... vroiam sa stiu si sa ma asigur care contract de vanzare cumparare cu clauze este neatacabil in instanta.
Cu placere:)
Dar, sa stii, ca toate contractele sunt atacabile in instanta si toate poti fi anulate, insa unele sunt mai greu de anulat, rezolutionat, reziliat, etc., decat celelalte, iar v/c cu clauza de uzufruct e unul din prima categorie.
Hmm .... atunci te rog spune mi care este contractul cel mai greu atacabil in instanta .....
Ca sa explic mai bine .... vrea sa am grija de ea .... sa o intretin ...... dar stiind ca e foarte dificila .... mi e frica sa ma arunc cu, capul inainte .... si de aceea ori gasesc o solutie ... ori las balta :D
#-o
Cam greu....
Un contract bine facut, cu clauze clare, e intotdeauna greu de desfiintat.
Strict la intrebarea ta: contractul de v/c, ca e simplu, ca e cu clauza de uzufruct, in majoritatea cazurilor se rezolutioneaza pentru neplata pretului de catre cumparator sau nepredarea bunului de catre vanzator.
Ce vrei tu - siguranta, certitudine - asta nu se poate.
Oricum, sfatul meu - nu amesteca intretinerea in treaba cu vanzarea. Daca vrei, si ea are credinta ca asa va fi, fa-o benevol, nefiind constrans de nici un act.

Alte discuții în legătură

Vanzare bun catre sot IuliaC. IuliaC. Daca ma poate sfatui cineva... Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)
Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)