avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

daca este legal un contract de vanzare cumparare intre soti ?!;ce elemente se desprind in urma acestuia ? rog raspuns avizat stfn_vld@yhoo.ro
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:01, 5 Octombrie 2006
Daca faci un contract de vanzare - cumparare cu sau fara uzufruct, dar in realitate tu nu platesti pretul, fiind de fapt o donatie, contractul poate fi atacat in instanta, chiar si dupa deces (de mostenitori), dovedindu-se ca nu a fost o vanzare.
Se poate dovedi relativ usor ca un om in varsta nu a avut pe ce cheltui o suma asa mare. De aici rezulta ca de fapt nici nu a avut-o.
Daca nu vrei sa te lovesti de astfel de aspecte, nici sa risti un contract de intretinere, atunci opteaza pentru o donatie. Cel putin aici nu mai este vorba de bani dati sau nu si nici de intretinere. Daca vrea sa iti dea, iti da, si ii dai si tu uzufructul.
K ...mersic .... am inteles ....la ceva de genul asta ma gandeam si eu ..... pana la urma ...la o donatie ..... dar am inteles ca si actul acesta poate fi atacat de mostenitori ( mostenitorii fiind cele 2 surori ) ....
Ma informez ca a fost intretinuta de 'n' familii si pe toate le a schimbat .... e f pretentioasa si nu am chef sa ma complic ......
Multam inca odata pt informatii
Buna donatia, daca matusa nu are mostenitori rezervatari, caci altfel....:(
Si oricum, donatia poate fi mai usor desfiintata decat un contract oneros.
Dar nu cred ca s-a pus problema ca nu s-ar da bani, caci, daca este asa, discutia ia o cu totul alta intorsatura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bun catre sot IuliaC. IuliaC. Daca ma poate sfatui cineva... Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)
Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)