Daca faci un contract de vanzare - cumparare cu sau fara uzufruct, dar in realitate tu nu platesti pretul, fiind de fapt o donatie, contractul poate fi atacat in instanta, chiar si dupa deces (de mostenitori), dovedindu-se ca nu a fost o vanzare.
Se poate dovedi relativ usor ca un om in varsta nu a avut pe ce cheltui o suma asa mare. De aici rezulta ca de fapt nici nu a avut-o.
Daca nu vrei sa te lovesti de astfel de aspecte, nici sa risti un contract de intretinere, atunci opteaza pentru o donatie. Cel putin aici nu mai este vorba de bani dati sau nu si nici de intretinere. Daca vrea sa iti dea, iti da, si ii dai si tu uzufructul.
K ...mersic .... am inteles ....la ceva de genul asta ma gandeam si eu ..... pana la urma ...la o donatie ..... dar am inteles ca si actul acesta poate fi atacat de mostenitori ( mostenitorii fiind cele 2 surori ) ....
Ma informez ca a fost intretinuta de 'n' familii si pe toate le a schimbat .... e f pretentioasa si nu am chef sa ma complic ......
Multam inca odata pt informatii
Buna donatia, daca matusa nu are mostenitori rezervatari, caci altfel....:(
Si oricum, donatia poate fi mai usor desfiintata decat un contract oneros.
Dar nu cred ca s-a pus problema ca nu s-ar da bani, caci, daca este asa, discutia ia o cu totul alta intorsatura...
Vanzare bun catre sot
IuliaC.
Daca ma poate sfatui cineva...
Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)