avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori tatalui

Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani.

Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de urmatoarele:
- Sotia nu realizeaza venituri si nici nu a incercat sa obtina vreun venit dupa nasterea celui de-al doilea copil
- Sunt proprietar al imobilului in care locuim acum (imobil achizitionat inaintea casatoriei)
- Am un salariu lunar modest, dar firma mea realizeaza venituri lunare considerabile
- Am o viata profesionala plina, ceea ce a impus un timp limitat petrecut cu copiii, dar sunt gata sa renunt la cariera in cazul in care mi s-ar incredinta minorii
- Sotia este un om normal, iubeste copiii, are grija de ei (mult mai mult decat mine), studii superioare, sociabila, etc. Pe scurt, toate calitatile necesare pentru a fi o mama buna. Desigur ar fi si lucruri de reprosat, dar minore si probabil irelevante dpdv al incredintarii copilului.
- Foarte probabil ca ambii copii vor alege mama in cazul unei audieri.
- Nimic imputabil in ceea ce priveste calitatea mea de tata: fara vicii, as zice ca am un comportament normal de tata care este un pic mai ocupat decat media.

Stiu ca situatia este complexa si ca este putin probabil sa obtin un raspuns clar. Totusi as fi multumit si daca lamurim niste aspecte initiale pentru ca apoi sa purcedem cu actiunile juridice in sine.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 17:44, 27 Septembrie 2015
Din povestirea dvoastra nu rezulta nici macar ca doriti f serios sa divortati, cu atat mai putin vreun motiv relevant de divort. Pana nu va hotarati clar si nu gasiti motive temeinice ptr divort, sunt inca sanse sa va salvati familia ceea ce este cu adevarat in interesul copiiilor dvoastra. Multi trec prin crize familiale de moment. Nu ezitati sa cereti si ajutor psihologic daca considerati ca ambii doriti sa va salvati familia. Nu pare a fi nimic tardiv.
Subinteleg ca daca nu iese cu paruiala sau cu injuraturi, nu suntem suficient de temeinici? :)

Nu sunt aspecte telenovelistice in povestea asta, nimeni nu a inselat pe nimeni, nimeni nu si-a redescoperit o alta inclinatie sexuala, etc. Sper ca pana la urma divortul sa se poate pronunta si pe "simplul" motiv de incompatibilitate in cuplu...

Este drept ca am evitat sa dau amanunte "picante", pentru ca nu le-am vazut relevante cand vorbim de incredintarea minorilor.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
mih7915, utilizator
In conditiile in care mama petrece mult timp cu copiii si ii ingrijeste, copiii vor spune si ei asta cand vor fi ascultati ( cel putin cel mare), nu aveti mari sanse daca ajungeti sa cereti ca instanta sa decida.
Sunt de parere sa ajungeti la un compromis/ intelegere cu mama.
Divorțul va interveni și cu asta basta, desigur dacă asta vă doriți.
Potrivit jurisprudenței instanțelor naționale, când se va aprecia cu privire la interesul superior al minorului, vor fi avute în vedere, de regulă, următoarele criterii:
- relațiile afective ale copilului cu fiecare dintre părinți;
- condițiile materiale și morale pe care fiecare dintre părinți le oferă copilului;
- posibilitățile fiecăruia dintre părinți de a investi în creșterea și educarea copilului;
- capacitatea fiecăruia dintre părinți de a respecta drepturile copilului și pe cele ale celuilalt părinte;
- opinia copilului;
- creșterea fraților împreună.
Investiţia în creşterea şi educaţia copilului constă atât în cheltuielile materiale, căt şi în timpul petrecut cu copilul. Bona nu e nici mama, nici tata.E...bona.
În ecuaţie mai apare şi mama soacră, o bunică , deci iubire şi timp petrecut cu copilul în plus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Soția a plecat în italia și de atunci legăturile s-au răcit. În plus, nu trimite bani pentru cheltuielile copilului și ale casei, ce șanse am să câștig copilul în instanță? Eu84 Eu84 Buna ziua. A-și dori doar un sfat de la specialiști în domeniu. Soția a fost plecata timp de 2 luni în Italia de comun acord. După 2 săptămâni ea sa ... (vezi toată discuția)