avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori tatalui

Sunt casatorit cu 2 copii, unul peste 10 ani, iar celalalt sub 10 ani.

Ce sanse as avea sa castig incredintarea minorilor in calitate de tata tinand cont de urmatoarele:
- Sotia nu realizeaza venituri si nici nu a incercat sa obtina vreun venit dupa nasterea celui de-al doilea copil
- Sunt proprietar al imobilului in care locuim acum (imobil achizitionat inaintea casatoriei)
- Am un salariu lunar modest, dar firma mea realizeaza venituri lunare considerabile
- Am o viata profesionala plina, ceea ce a impus un timp limitat petrecut cu copiii, dar sunt gata sa renunt la cariera in cazul in care mi s-ar incredinta minorii
- Sotia este un om normal, iubeste copiii, are grija de ei (mult mai mult decat mine), studii superioare, sociabila, etc. Pe scurt, toate calitatile necesare pentru a fi o mama buna. Desigur ar fi si lucruri de reprosat, dar minore si probabil irelevante dpdv al incredintarii copilului.
- Foarte probabil ca ambii copii vor alege mama in cazul unei audieri.
- Nimic imputabil in ceea ce priveste calitatea mea de tata: fara vicii, as zice ca am un comportament normal de tata care este un pic mai ocupat decat media.

Stiu ca situatia este complexa si ca este putin probabil sa obtin un raspuns clar. Totusi as fi multumit si daca lamurim niste aspecte initiale pentru ca apoi sa purcedem cu actiunile juridice in sine.
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 17:44, 27 Septembrie 2015
Din experienta mea profesionala niciun divort , chiar daca incepe hai sa zicem amiabil in conditiile date, de regula continua si se sfarseste nu prea frumos..dv. nu sunteti prieteni si iubiti, veti deveni din ce in ce mai inamici, iar cererea dv de a se stabili domiciliul la dv, pe motive in principal materiale (dv. ati afirmat ca nu petreceti prea mult timp cu ei) va face ca sa existe un conflict puternic. pe de alta parte spuneti ca sunteti decis sa renuntati la slujba, atunci care ar fi diferenta intre dv, si mama?....domiciliul alternativ este o solutie traumatizanta pentru minori, la un moment dat nu vor mai stii "unde este locul lor"...nu cred ca v-ati pus problema , in cazul in care s-ar decide asa ( eu sincer nu cred) cum ar reactiona copiii daca i-ati lua cu forta, atentie, de la mama lor...Acum dv va vedeti copiii intr-un raport normal , intr-o familie, dar lucrurile se vor schimba drastic in momentul divortului. Sunt chiar curioasa cum le veti spune: va iau de la mama voastra pentruca ea nu are bani?...Cu un avocat bun mama va castiga sigur, deajuns sa prezinte dovada unui venit, dovada locuintei (chirie la mama ei, ecc) si mai ales audierea copilului mai mare ....sigur el nu va spune ca mama lor nu-i ingrijeste ecc...nici macar dv. nu spuneti asta...incercati o intelegere cu mama , e mai putin traumatic pentru copii.
Adevarul este insa ca mama nu are bani, ca nu a mai muncit de foarte mult timp si ca a beneficiat de atata timp in plus cu copii tocmai pentru ca domnul a muncit mai mult ca sa-si intretina familia. In momentul de fata copii ar dori cu mama pentru ca ea a fost cea care le-a stat alaturi mai mult, dupa divort insa le va fi alaturi putin pentru ca va trebui sa munceasca. Nu ar mai avea camerele lor, scoala lor, prietenii lor, activitatile lor.
[ editat]
[editat]

Dorinta copiilor conteaza dar nu este hotaratoare, nu ar trebui sa fie zic eu, ca d-aia sunt minori. Avem doi parinti. Dupa divort unul dintre ei le poate oferi stabilitate financiara si atentie si alt parinte care dupa divort nu le va mai putea oferi atentie si probabil dupa atatia ani de absenta de pe campul muncii nici stabilitate financiara.
Acum, oare acelor copii cu cine le va fi mai bine?

Solutia domiciliului alternativ nu mi se pare ceva traumatizant pentru un copil. Mai traumatizanta este experienta transformarii unui parinte in simplu vizitator doua zile pe luna.

De ce sa ajunga copii sa fie luati cu forta de la mama lor? Domnul are o relatie normala cu ei. In plus,daca doamna nu-si permite sa-i creasca, binele superior al copilului nu e alaturi de parintele care da, are resurse sa o faca?

Inteleg ca este impanantenita credinta asta cum ca ninge sau ploua copilului ii este mai bine la mama,problema e insa cand nu e asa. De ce sa supui niste copii unor lipsuri, materiale, emotionale ( lipsa prieteni, colegi) si dupa sa te mai bati cu pumnii in piept ca asta e binele lor superior?

Asa ca raspunsul este ca da, mama are mai multe sanse dar trebuie insa sa incercati sa pastrati copiii [ editat ]Sunt sanse sa-i castigati.

Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Soția a plecat în italia și de atunci legăturile s-au răcit. În plus, nu trimite bani pentru cheltuielile copilului și ale casei, ce șanse am să câștig copilul în instanță? Eu84 Eu84 Buna ziua. A-și dori doar un sfat de la specialiști în domeniu. Soția a fost plecata timp de 2 luni în Italia de comun acord. După 2 săptămâni ea sa ... (vezi toată discuția)